Klim- & geleideartikelen

Niet alle planten groeien uit zichzelf recht omhoog. Sommige planten zijn hier niet sterk genoeg voor, sommige gaan liever opzij. Om deze planten toch netjes omhoog te laten groeien, kun je een plantensteun aanschaffen. Bij Welkoop hebben we verschillende klim- en geleideartikelen waarmee je kleine en grote planten steun geeft. Zo kun je bij ons plantenstokken en bamboestokken kopen, ronde plantensteunen en houten klimrekken. Ook hebben we handige plantenclips, klemmen en binddraad om de planten bij de geleider te houden.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Je planten steun geven

Sommige planten groeien in de hoogte. Denk aan klimplanten zoals peulgewassen, komkommers, tomaten en augurken. Ze nemen hierdoor weinig ruimte in. Maar deze planten hebben wel steun nodig. Zo zouden tomatenplanten, wanneer de tomaten beginnen te groeien en gewicht krijgen, zeker doorbuigen. Je wilt voorkomen dat je gekweekte tomaten de grond raken. Of erger: dat stelen echt knakken en afsterven.

Plantensteun: van bamboestok tot klimrek

Een plantensteun vind je bij Welkoop in verschillende soorten. Het is maar net wat past bij de eigenschappen van de plant. Bij klimplanten is het goed om rekening te houden met de hoeveelheid steun die ze nodig hebben: moet de plantensteun alleen een (kleinere) plant dragen, of ook de vruchten die er na verloop van tijd aangroeien? Het maakt nogal een verschil of je augurken kweekt, of courgettes.

En dan zijn er ook nog de planten in je siertuin, die slechts minimale steun nodig hebben, bijvoorbeeld om te voorkomen dat de plantenstengels helemaal uit elkaar vallen, of dat ze helemaal over de border, het gazon of de vijver groeien.

  • Plantenstokken, klimrekken en netten

Met een plantenstok, een plantenklimrek van hout of een klim-groeigeleidenet kun je je planten en gewassen ondersteunen en de groei van een boom, struik of plant tijdens het kweken begeleiden. Je hebt plantensteunen van groen kunststof met een metalen kern. Deze zijn sterk en niet breekbaar. Ook zijn er sets van plantenstokken met verbindingsstukken, waarmee je een robuuste, omgekeerde V-constructie kunt bouwen in je moestuin. Hiermee geef je klimmende planten zoals stokbonen flink wat ondersteuning. Naast een plantensteun van kunststof, zijn er ook natuurlijk ogende bamboestokken in allerlei soorten en maten: van gebogen bamboestokken voor in potten en volle grond, tot lange bamboepalen van 3 meter.

  • Plantenclips, boomband en bindtouw voor je planten

Heb je de plantenstokken of klimrekken staan – dan is het nog zaak om de planten aan de plantensteun vast te maken. Dit kan met handige sluitingen, plantenclips, boomband of bindtouw voor planten. Zo is er verstelbaar en herbruikbaar plastiband voor het vastmaken van stengels. Nog meer steun geef je met een boomband. Plantenclips zijn weer heel handig om struiken en bloemen snel te fixeren. Wil je klimplanten makkelijker en sneller laten hechten, kijk dan eens naar klimdraad met een stroeve coating. Gebruik je het liefst een binddraad voor je planten met een natuurlijke uitstraling, dan is jutetouw met een ijzeren kern handig. Worden je klimplanten aan je muur van een behoorlijk gewicht? Er zijn ook verzinkte spandraadsystemen. Die monteer je aan de buitenmuur en vormen zo een permanente, sterke plantensteun.