Dazen

Dazen, paardenvliegen, steekvliegen of bremzen. Hoe je ze ook noemt, ze zijn een ware plaag voor paarden en paardenhouders. Is het in de zomer warm en windstil? Dan maken dazen het voor paarden onmogelijk om buiten te lopen. Dat weten we bij Welkoop en daarom hebben wij ons aanbod om dazen te verjagen speciaal ingericht op de behoefte van jou en je paard. We hebben de beste producten van het merk Luxan. Niet voor niets zijn wij de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Bekijk hier ons aanbod en bescherm je paard tegen dazen!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Dazen voorkomen met bedekkende kleding

Heb je paarden? Dan heb je dazen. Dazen voorkomen is er dus niet bij. Toch zijn er wel maatregelen die je kunt treffen om niet door dazen gebeten te worden. We adviseren om bedekkende kleding te dragen die dik genoeg is. Dan kunnen dazen er niet doorheen bijten. Dazen worden aangetrokken door donkere kleuren. Het helpt dus als je lichte kleding draagt!

Dazen voorkomen bij paarden

Paarden zijn als de dood voor dazen. Bij het zien van deze insecten raken ze in paniek en proberen ze te vluchten. Hierbij krijgen ze een waas voor de ogen, waarbij ze niet meer aan de veiligheid van mensen en andere paarden denken. We moeten dus zien te voorkomen dat onze paarden ten prooi vallen aan dazen.

Dazen bestrijden bij Welkoop

Dazen en paarden, ze lijken wel onafscheidelijk verbonden. Sinds mensenheugenis wordt er al gezocht naar een oplossing om ze uit elkaar te houden. Bij Welkoop gebruiken wij dazenspray en dazenvallen. 

De beste spray tegen dazen

Dazen spray werkt niet alleen als spray tegen dazen. Dit dazen middel werkt tegen alle vliegende insecten. We noemen het daarom ook wel vliegen en dazen spray. Onze vliegen en dazen spray is geschikt voor in huis of in de tuin. Je kunt deze dazen spray gewoon op onze webshop bestellen. Heb je € 40 aan producten in je mandje? Dan betalen wij de verzendkosten! 

Dazenvallen plaatsen

Wil je dazen bestrijden? Dan kun je ook dazenvallen in de weide plaatsen. Met dit dazen middel breng je geen gifstoffen het milieu in. Heb je een grote weide? Plaats dan meerdere dazenvallen. Bij Welkoop plaatsen we één dazenval per hectare. 

Een vliegendeken 

Een vliegendeken is een effectieve en traditionele methode om dazen te bestrijden. Door je paard een vliegendeken aan te trekken, bescherm je hem tegen vervelende insecten. Daarnaast ziet het er natuurlijk hartstikke hip uit! 

Zoek je meer informatie over dazen verjagen of andere plagen in de tuin? Kom dan naar één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Welkoop. Weet wat te doen.