Groene aanslag

Een groene waas op het terras, de schutting of tuinmeubels – in elke tuin komt het voor. Op plekken waar het minder zonnig en wat vochtiger is, groeien algen en zul je groene aanslag zien. Soms heb je ook pech: het ene oppervlak is gevoeliger voor algengroei dan het andere. Gelukkig vind je tegen groene aanslag bij Welkoop verschillende producten. Zoals elektrische onkruidborstels waarmee je op milieuvriendelijke wijze algen verwijdert. Ook hebben we groene aanslag reiniger, waarmee je oppervlakken vooral snel schoon krijgt en waarmee je algen soms ook preventief tegengaat.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Groene aanslag in je tuin

Groene aanslag tegengaan valt onder onkruidbestrijding; groene aanslag is namelijk niets anders dan een natuurlijke groei van algen of wieren. Het komt in elke tuin voor, maar vooral op stukken waar de zon niet echt schijnt. En als dan de dagen korter worden en het regent wat vaker, dan zie je de groene waas op je terras, vlonderplanken, tuinmeubels of schutting steeds erger worden.

Naast dat groene aanslag je terras niet siert, kan het ook nog eens gevaarlijk glad zijn. Redenen genoeg dus om groene aanslag te bestrijden.

Tip! Lees ook ons advies over het reinigen van het terras.

Groene aanslag verwijderen

Er zijn verschillende manieren om algen te verwijderen. Hoewel je met regelmatig vegen of schrobben al een heel eind komt om je terras schoon te krijgen, is dit soms nog niet genoeg tegen groene aanslag. Zeker na de winterperiode wil je misschien die groene waas eens goed te lijf gaan. Pas wel op dat je, in je schoonmaakwoede, terrastegels niet beschadigt of doet verkleuren. Zo werkt een hogedrukreiniger goed en snel, maar lang niet elk oppervlak kan ertegen.

  • Borstelsystemen

Met elektrische borstelsystemen maak je oppervlakken schoon en kun je dus de groene aanslag verwijderen. Dit is een milieuvriendelijke methode: je gebruikt geen bestrijdingsmiddelen. De Gloria Multibrush is een elektrische onkruidborstel waar je verschillende borstels op kunt klikken. Een nylonborstel is sterk en spaart de ondergrond. Je kunt er alg mee verwijderen zonder de terrastegels te beschadigen. Wil je groene aanslag verwijderen van hout, dan kun je er een houtborstel bij aanschaffen, die ook de groeven van het hout reinigt. Ideaal voor vlonderplanken of je houten terras.

  • Anti-groene aanslag middelen

Middelen met een anti-groene aanslag werking helpen effectief en snel tegen algen. Bij sommige van deze producten is het ook zo dat, wanneer je ze regelmatig gebruikt, ze een preventieve werking hebben. Je maakt én houdt je oppervlakken dus schoon. De kant-en-klare oplossingen in een sprayfles kun je direct op oppervlakken sprayen. Een concentraat moet je oplossen in water en sproei je vervolgens met een drukspuit gelijkmatig uit.