Ondertapijt

Je zwembad opzetten? Leg een ondertapijt onder je zwembad. Dit viltachtige tapijt beschermt de onderkant tegen oneffenheden en schimmelvorming. Ook heeft het tapijt een dempende en isolerende werking. Een perfecte ondervloer voor je zwembad dus. Bij Welkoop hebben we de ondertapijten van Interline. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. Kies een exemplaar dat het meest in de buurt komt van de afmetingen van jouw zwembad.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Ondervloer voor je zwembad

Je zwembad opzetten? Dit begint met het vinden van een geschikte plek en ondervloer voor het zwembad. Een zwembad zet je neer op een vlakke, stevige ondergrond. Het beste is op bestrating. Maar omdat takjes, steentjes of scherpe randjes van voegen je zwembad zouden kunnen beschadigen, is er ondertapijt.

Naast ondertapijt als ondervloer voor je zwembad, kun je ook kiezen voor onderzeil of vloertegels. Deze keuze hangt af van de ondergrond. Onderzeil is minder dik en biedt minder bescherming dan ondertapijt. Vloertegels zijn dikker en bieden meer bescherming dan ondertapijt.

Waarom een ondertapijt onder het zwembad?

Ondertapijt beschermt je zwembad tegen beschadigingen, waardoor een lek zou kunnen ontstaan. Je legt het tapijt onder het zwembad. Het tapijt vormt dus een laagje tussen de ondergrond en het zwembad. Ondertapijt is een soort vilt. Het is gemaakt van polyester en heeft een dikte van 100 gr/m2. Hierdoor heeft het tapijt iets een dempende werking.

Naast dat het tapijt beschadigingen voorkomt, gaat het ook schimmelvorming onder het zwembad tegen. In de zomer staat je zwembad wekenlang in de tuin. Het ondertapijt voorkomt dat vocht de kans krijgt om in het materiaal van het zwembad te trekken.

  • Beschermt je zwembad tegen oneffenheden
  • Dempend
  • Schimmelwerend
  • Isolerende werking

Ondertapijt is voor elk zwembad geschikt. Voor opblaaszwembaden en opzetzwembaden.

Ovaal, rechthoekig en rond ondertapijt

Ondertapijten zijn er in verschillende vormen. Zo heb je bij Welkoop de keuze uit een ovaal, rechthoekig en rond ondertapijt voor je zwembad. Allemaal zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten. De diameter van een rond ondertapijt voor je zwembad begint bij 460 centimeter en gaat tot een diameter van 730 centimeter.

Ons advies is om te gaan voor een maat die zo dicht mogelijk in de buurt komt van je zwembad. Op deze manier biedt het ondertapijt je zwembad genoeg bescherming, terwijl je niet te veel tapijt rondom het zwembad overhoudt. Het overtollige tapijt rondom het bad kun je verwijderen als alles eenmaal staat.

Tip! De kun je gebruiken als ondervloer onder je zwembad, maar ook als zacht looppad ernaartoe. Zo houd je schone voeten en blijft het zwemwater langer helder.