Anti vliegenspray

Vliegen kunnen erg vervelend zijn voor je paard. Ze prikken, steken en kriebelen. Dit doen ze op alle plaatsen waar het paard verblijft: In zowel de stal, de wei of de trailer. Bescherm je paard met een anti-vliegenspray zoals Tedax van Sectolin. Hierdoor zal het paard minder last ervaren van het insect. Welkoop heeft een breed assortiment aan anti-vliegensprays voor paarden. Bezoek een van onze vele winkels bij jou in de buurt of bekijk onze webshop. We bezorgen jou bestelde producten graag thuis. Vanaf €40 bezorgen we het product zelfs gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tedax vliegenspray ter bescherming van jouw paard

Welkoop biedt meerdere sprays aan binnen het assortiment. Een van onze sprays is de doeltreffende Sectolin Tedax anti-vliegenspray. Deze spray houdt vliegen weg en irriteert niet op de huid van het paard. De Tedax vliegenspray zorgt voor een langdurige geurverandering en gaat de zweetgeur van paarden tegen. Vliegen worden geweerd door de geurverandering. 

Het gebruik van Tedax anti-vliegenspray bij paarden 

Paarden kunnen op verschillende plekken met vliegen in aanraking komen. Voornamelijk in de lente en zomer kunnen paarden meer last ervaren van vliegen. Het is aan te raden om jouw paarden tegen vliegen te beschermen met Sectolin Tedax anti-vliegenspray. Op deze plekken kunnen vliegen voorkomen en ervaart jouw paard meer last:

  • In bossen tijdens een buitenrit.
  • De weide waarin ze grazen 
  • Bij een wedstrijd. Denk hierbij ook aan de momenten na- en voor de wedstrijd waar het paard staat te wachten in- of naast de trailer. 

Het sprayen van de Tedax anti-vliegenspray bij paarden

Het is belangrijk om op de juiste manier de Tedax spray aan te brengen op de huid van het paard. Je kunt verwondingen veroorzaken door de spray te dicht bij de huid aan te brengen. Als je de spray te ver weg van het paard aanbrengt, zal het product een minder groot effect opleveren. Breng de spray 10 à 15 cm van de huid aan. Beweeg je hand terwijl je de spuitknop inhoudt met een zwaaiende beweging waarmee de spray wordt aangebracht. Draai je gezicht weg van de spray zodat je geen schadelijke stoffen inademt. 

Voor het hoofd van het paard spuit je eerst een kleine hoeveelheid op je handpalmen. Wrijf de hoeveelheid in je handpalm voorzichtig over het hoofd en de nek. Vermijd hierbij de ogen. Gebruik de anti-vliegenspray voor paarden alleen op een goed geventileerde plek. Vanwege gezondheidsrisico’s mag de anti-vliegenspray voor paarden slechts 1 keer per dag worden aangebracht. 

Gaat jouw voorkeur niet uit naar een spray, maar gebruik je liever een ander product? In het assortiment van Welkoop zijn vliegendekens die jouw paard kunnen beschermen. Heb je naast vliegen ook last van dazen? We hebben verschillende dazenvallen om jouw paard te beschermen tegen deze insecten.