Bloembollenmix

Elke bloembol is fraai, maar met meerdere bloembollen in een mix, overweldigen de bloemen je helemaal met hun bloemenpracht. In een bloembollenmix zitten bollen van verschillende soorten bloemen. Je geniet hiermee van een verscheidenheid aan voorjaarsbloeiers – en dat over een langere periode. Zo kun je bij Welkoop een bloembollenmix kopen waarmee je tot wel vijf maanden lang geniet van bloeiende bloemen. Plant de bloembollenmix in je tuin en zie je borders en plantenbakken veranderen in weelderige bloemenweides.

Bekijk onze andere soorten bloembollen.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Bloembollenmix kopen

Bij Welkoop kun je een bloembollenmix kopen voor jouw tuin. Elke bloembollenmix is weer anders. Ga bijvoorbeeld voor een tulpenbollen mix, met tulpenbollen in verschillende kleuren. Of ga voor een mix van verschillende voorjaarsbloeiers. Waar je zo’n mix voorjaarsbloeiers ook plant, je ziet verschillende soorten bloemen opkomen. Niet alleen hebben de bloemen verschillende vormen en kleuren, ook hebben ze vaak verschillende bloeiperiodes.

  • Een verwilderde tuin met bloembollen in een mix

Plant je van bloembollen een mix in je borders, dan geniet je naast een lange bloeitijd van een weelderige tuin vol bloemen. Zie je je tuin graag een beetje verwilderd, dan is een bloembollenmix dus een aanrader. Want je kunt zelf verschillende soorten bloembollen planten, maar met een mix hoef je daar niet meer over na te denken. Welke variatie aan bloembollen er zullen opbloeien – daar is al over nagedacht. Het is dus alleen nog een kwestie van de mix planten, en na een rustperiode genieten van je wilde bloemenweide.

  • Vijf maanden lang bloeiende bloemen

Met een bloembollenmix heb je gedurende een lange periode bloeiende bloemen in je tuin: tot wel vijf maanden lang. In een mix zitten namelijk bloembollen met verschillende bloeiperiodes. De bollen volgen elkaar dus op in hun bloei. Daar kan best wat verschil tussen zitten. Neem de krokus en narcis: twee vroege bloeiers die in februari en maart op hun mooist zijn. Een bloembol als de tulp bloeit pas hierna. En een bloembol als de allium volgt de tulp weer op.

Bloembollen planten

Bloembollen kun je op verschillende plekken planten. In je gazon, borders, plantenbakken of bloempotten. Kijk voor het planten altijd op de verpakking. Daar lees je instructies over wat voor jouw bloembollenmix de beste tijd is om de bloembollen te planten en welke plek de beste is. Sommige bloembollen hebben baat bij zon, andere gedijen beter in halfschaduw.

Tip! Lees ook ons advies over bollen planten.

Bloembollen van één soort

Vind je één bloembol uit een bloembollenmix bijzonder mooi? Bij Welkoop kun je sommige soorten bloembollen ook los kopen: alliums, tulpen, narcissen en krokussen. Plant je één soort bloembol in je borders of gazon, dan heb je niet het effect van verschillende bloemen, maar geniet je van één zee van dezelfde bloemen. En naast verschillende bloembollen, hebben we bij Welkoop natuurlijk alle andere benodigdheden voor het planten van bloembollen. Zoals tuinhandschoenen, handschepjes en tuinaarde.