Konijnenvoer

Weet jij soms ook niet meer welk konijnenvoer je moet kopen? Zie je tussen de wortels het bos niet meer? Dat begrijpen wij bij Welkoop als geen ander. Niet voor niets zijn wij opnieuw de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Alleen al in ons eigen aanbod hebben wij een brede variatie aan konijnenvoer. Van ons eigen Welkoop konijnenvoer tot aan Beaphar konijnenvoer. Maar welk voer is nu het beste voor jouw konijn? Neem een kijkje tussen de vele producten in onze uitgebreide webshop en lees de extra informatie onderaan de pagina. Konijn blij, jij blij.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is het beste konijnenvoer?

Konijnen zijn echte planteneters. Hun darmen zijn gemaakt om grote hoeveelheden vezels te verteren. Daarom is het belangrijk dat hun konijnenvoer uit genoeg hooi, stro, takken en groenvoer bestaat. Fruit bevat ook vezels, maar dit is niet het beste konijnenvoer. Er zit namelijk teveel suiker in. 

Het allerbelangrijkste voer voor konijnen

Vraag jij je af wat je je konijn moet voeren? Hooi staat met stip op nummer één. Dit is het allerbelangrijkste voer voor konijnen, want het:

  • Bevat alle voedingsstoffen die je konijn nodig heeft
  • Zorgt voor een goede darmwerking met weinig kans op verstoppingen
  • Slijt de kiezen en voortanden goed af
  • Werkt stressverlagend voor je konijn

Nu begrijp je dat je konijn echt veel hooi nodig heeft. Een handje is dus niet genoeg. Je konijn moet eigenlijk de hele dag door op hooi kunnen kauwen. Is het hooi op? Schroom dan niet om bij te vullen, ook al is dit meerdere keren op een dag!

Hoeveel konijnenvoer heeft mijn konijn nodig?

Onze konijnen eten natuurlijk niet alleen hooi, maar ook konijnenvoer. Een gebalanceerd dieet staat tenslotte aan de basis van een gezonde voeding. Toch mogen we onze konijnen niet teveel konijnenvoer geven. Hierbij houden we ongeveer 25 gram per kilo lichaamsgewicht aan. Wil jouw konijn geen hooi eten? Ga dan voor konijnenvoer van Supreme Science Selective. Dit konijnenvoer bevat de vezels die je konijn nodig heeft. Online bestellen? Geen probleem. We bezorgen het gratis bij jou thuis vanaf een bestelwaarde van € 40! Dit geldt natuurlijk ook voor Welkoop konijnenvoer en Beaphar konijnenvoer. 

Hoeveel water drinkt een konijn?

Er gaat een fabeltje rond dat konijnen geen water nodig hebben. Bij Welkoop weten wij gelukkig beter. Een konijn heeft ongeveer 50 ml per kilo lichaamsgewicht per dag aan water nodig. We moeten er dus voor zorgen dat de waterbak of drinkfles dagelijks gevuld wordt met schoon drinkwater.

Heb je nog meer vragen wat je je konijn wel en niet kunt voeren? Bezoek dan één van onze vele winkels voor persoonlijk advies van onze specialisten. Welkoop weet wat te doen.