Paardrijcaps

Een van de belangrijkste onderdelen van de ruiterkleding is de paardrijcap. Deze beschermt je tegen een valpartij tijdens het paardrijden. Zowel amateurs als professionele amazones lopen het risico van het paard te vallen. Het is daarom een must altijd een paardrijhelm te dragen. Wil je graag een cap passen? Kom langs in een van de 155 winkels. Er is altijd een Welkoop bij jou in de buurt. Als je een cap liever thuis past kun je die online bestellen in de webshop. Het product wordt thuisbezorgd en dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een cap voor het paardrijden ter bescherming bij een val

Een cap voor het paardrijden moet voldoen aan de juiste certificering. Met de goedkeuring van het certificaat wordt aangegeven dat de paardrijcap veilig is om te gebruiken. De cap zal je beschermen bij een valpartij. De paardrijcaps van Welkoop zijn allemaal VG1 01.040.2014-12 gecertificeerd. Daarnaast voldoen ze aan de hoogste kwaliteitsnormen om ervoor te zorgen dat je beter beschermd bent tegen hoofdletsel.

Controleer de cap na een val van je paard. Een paardijhelm is bestand om 1 keer hard te vallen en die klap op te vangen. Bij een harde val kan de cap beschadigd raken en niet meer de bescherming bieden die nodig is. De binnenhelm kan indeuken wat je aan de buitekant niet ziet. Wees hier secuur in omdat je veiligheid voorop staat. 

Het passen van een paardrijhelm

Je bepaalt de juiste maat van een paardrijhelm door je omtrek van je hoofd op te meten. Een meetlint kan hierbij helpen. Gebruik het meetlint om 2 centimeter boven je wenkbrauwen een omtrek te maken van je hoofd. Het aantal centimeters dat het meetlint aangeeft is de capmaat. Een paardrijhelm mag niet te strak of te los zitten. Probeer je een cap met een draaisysteem? Zorg ervoor dat het draaisysteem volledig open staat en bepaal daarna of de cap passend is. Zo niet, zul je een andere maat moeten kiezen. 

De Horka paardrijcap voor een veilige rit 

De Horka paardrijcap is gemaakt van topkwaliteit om de ruiter optimale bescherming te bieden. De rijhelm is gemakkelijk passend te maken door het verstelbare maatsysteem. Het ventilatiesysteem draagt bij aan een optimaal draagcomfort. Het lichtgewicht materiaal maakt het dragen comfortabel. De binnenvoering is uitneembaar en uitwasbaar. Deze helm is een  goede toevoeging aan de ruiterkleding. Maak de outfit compleet met de ruiterkleding van Welkoop. Koop een bijpassende paardrijbroek en paardrijhandschoenen om volledig voorbereid op pad te gaan.