Draad & gaas

Een gebied in je tuin of een ander soort land dat je bezit, baken je gemakkelijk af met draad en gaas. Denk hierbij aan de scheidingslijn tussen jouw tuin en die van de buren of een ren voor kippen en schapen. Maak gemakkelijk duidelijk tot wie de betreffende grond behoort met staaldraad. Welkoop biedt verschillende soorten draad en gaas aan. Ben je benieuwd welk het beste bij jouw project past? Kom langs in een van de vele Welkoop winkels en ontvang persoonlijk advies van onze medewerkers. Zij staan altijd voor je klaar met professionele kennis.  Winkel je liever online? Je vindt het gehele aanbod in onze webshop.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten draad en gaas voor de juiste afrastering 

Je kiest de geschikte afrastering op basis van de activiteiten die erop jouw grond plaatsvinden. Plaats je er dieren, laat je planten groeien of wil je puur het gebied afbakenen?  Stel jezelf deze vragen wanneer je de afrastering kiest. Hieronder vind je een duidelijk overzicht van welke soorten Welkoop aanbiedt. 

  • Prikkeldraad: dit soort is voornamelijk geschikt voor het houden van vee op het stuk grond. Het prikkeldraad heeft 5 loopdraden en een vierpuntsprikkel. Tussen elke vierpuntsprikkel zit 10 centimeter ruimte. Kies uit een lengte van 500, 250, 100 of 50 meter.
  • Staaldraad: voor aanduiding van een weide wordt regelmatig staaldraad gebruikt. Op deze variant vind je geen puntprikkel, maar door de dikke kern wordt elektriciteit goed geleid. Met een trekveer span je de draad tot wel 20 meter paalafstand. Je vindt dit product met een lengte van 142, 112 en 82 meter. 
  • Kippengaas, konijnengaas of Betafence zeskantig vlechtwerk: deze afbakening wordt beschreven als zeskantig vlechtwerk van Betafence, maar wordt in de volksmond kippengaas of konijnengaas genoemd. De naam komt van de kleine zeskantige vorm. Pluimvee kan niet door de gaten van het gaas heen glippen en voer kan gemakkelijk door het gaas heen. Bekijk de vele afmetingen in de Welkoop winkel en de webshop. 
  • Gepuntlast gaas: voor de kleinste dieren zoals knaagdieren kun je gebruik maken van gepuntlast gaas. De kleine vierkantjes maken het lastig voor knaagdieren om door de rastering te kruipen. De vierkantjes zijn groot genoeg om voldoende doorkijk te bieden. Je vindt verschillende afmetingen bij Welkoop.

Bij Welkoop koop je gaas in een van de vele winkels of online. We bezorgen de producten gewoon bij je thuis. Zo ben jij van alle gemakken voorzien. Vanaf een bestelwaarde van €40 is de bezorging geheel gratis.