Grasinsecten

Verschijnen er zomaar bruine en kale plekken in je gazon? Dan heb je waarschijnlijk last van grasinsecten. Grasinsecten zuigen de sappen uit je gras of eten de wortels op. Het resultaat? Je gras neemt geen vocht of voeding meer op en gaat dood. Bij Welkoop hebben wij de oplossing tegen grasinsecten. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Wij hebben natuurlijke bestrijdingsmiddelen van ECOstyle en ons eigen Welkoop huismerk. Wil jij je tuin beschermen tegen grasinsecten? Bekijk dan hier onze producten en kom erachter wat jij nodig hebt!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke grasinsecten zijn er?

Er zijn verschillende soorten grasinsecten. Hun namen lijken wel uit een sprookjesboek gevlogen: engerlingen, emelten, aardrupsen, rouwvliegen en koperwormen. Hieronder leggen wij de verschillen voor je uit! 

Engerlingen

Engerlingen zijn larven van verschillende kevers. In de winter verstoppen ze zich onder je gazon, om het helemaal kaal te vreten als de bodemtemperatuur stijgt. En met een beetje pech is daarna de rest van je tuin aan de beurt. Je kunt dit gazon insect het beste bestrijden met ECOstyle Aaltjes tegen engerlingen. Veilig voor mensen, planten en zoogdieren! 

Emelten

Emelten zijn de larven van langpootmuggen. Ze zijn grijsgrauw van kleur en voeden zich met afgestorven plantendelen. Als ze ouder worden, vreten ze ook aan levende planten. Emelten zijn een echte plaag voor je tuin. Je herkent ze aan de ronde, kale plekken in je gazon. Gelukkig is dit gazon insect goed te bestrijden met ECOstyle Aaltjes tegen emelten. Dit product is 100% natuurlijk en 100% effectief!

Aardrupsen

Aardrupsen zijn larven van nachtvlinders. In rusttoestand zitten ze vlak onder de grond opgerold. Als ze naar boven komen, veroorzaken ze schade aan groentegewassen. Ze worden vaak verward met emelten. Hoe je ze uit elkaar houdt? Aardrupsen rollen zich op als je ze oppakt - emelten krimpen. 

Rouwvliegen

Rouwvliegen zijn kleine, snelle insecten en zitten meestal op planten. Bij aanraking van de plant vliegen ze direct weg. Rouwvliegen zetten hun eitjes af tussen het gras. Hun larven komen snel uit en lijken op glazen staafjes. Ze leven net onder de grond, waar ze rustig aan jouw gazon kunnen knabbelen. 

Koperwormen

Koperwormen, ook wel ritnaalden genoemd, zijn larven van de kniptor. De kniptor zet rond juni zijn eitjes af in het grasland. Als die eitjes uitkomen pakken ze het eerste wat ze pakken kunnen: jouw gazon. 

Het beste grasinsecten concentraat

Speciaal voor engerlingen, emelten en rouwvliegen in gazons, grasvelden en sportvelden hebben wij Welkoop Grasinsecten Concentraat. Met dit natuurproduct, verkrijgbaar in vloeibare vorm en korrels, zijn grasinsecten verleden tijd. Daarnaast heeft dit middel tegen grasinsecten de volgende voordelen:

  • Getest in biologische land- en tuinbouw
  • Preventieve, langdurige werking
  • Niet giftig voor mens, dier en milieu

Je kunt dit en al onze producten gewoon kopen in onze webshop. Heb je een bestelbedrag van € 40 bereikt? Dan betalen wij je verzendkosten!

Kom je onze producten liever in het echt bekijken? Je bent van harte welkom in één van onze vele winkels. Onze specialisten staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies. Welkoop. Weet wat te doen.