Onkruidverdelgers

Wil je snel van onkruid afkomen? Voor de bestrating, siertuin, moestuin en het gazon kun je bij Welkoop een onkruidverdelger kopen. We hebben onkruidverdelgers van merken als Luxan, ECOstyle, OMNIclear, Round Up en Solabiol. Met deze vloeistoffen kun je onkruid verdelgen. Ze zijn er als concentraat dat je mengt met water, of je koopt ze als gebruiksklare spray. Voor welke je ook gaat, ze hebben één ding gemeen: ze werken snel. Soms zie je al binnen drie uur resultaat.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Onkruidverdelgers voor bestrating, borders en gazon

Onkruid vergaat niet? Wel met onkruidverdelgers. Deze vloeistoffen verdelgen onkruid van blad tot en met de wortel – en doen dat snel; soms zie je binnen drie uur al resultaat. Sommige onkruidverdelgers werken ook tegen mos en algen (groene aanslag), sommige onkruidverdelgers zijn speciaal ontwikkeld voor hardnekkig onkruid zoals zevenblad, of breedbladige of houtachtige planten zoals brandnetels, paardenbloemen, distels en zuring.

Ga je een onkruidverdelger kopen, dan moet je goed bedenken waar je het middel gaat gebruiken. Sommige middelen kun je namelijk alleen op je bestrating gebruiken: dus bijvoorbeeld op het terras, patio, oprit of paden. Andere kun je ook als onkruidbestrijding in je borders gebruiken, bijvoorbeeld tussen planten, bomen en struiken. Om onkruid in je gazon te bestrijden, heb je altijd een speciaal daarvoor geschikt middel nodig.

Natuurlijk moet je onkruidverdelging altijd verantwoord gebruiken; volg de instructies die op de verpakking staan. Dat is niet alleen belangrijk voor de andere planten in je tuin, maar ook voor het milieu.

Onkruidverdelger kopen bij Welkoop

Bij Welkoop kun je van merken als OMNIclear, Round Up, Solabiol, Luxan en ECOstyle een onkruidverdelger kopen. Bijna alle merken hebben twee soorten onkruidverdelgers: een concentraat of een gebruiksklare spray. Een concentraat is een geconcentreerde vloeistof – wat niet meteen wil zeggen dat dit de sterkste onkruidverdelger is: je moet een concentraat altijd verdunnen met water. Een gebruiksklare spray is – zoals de naam al zegt – meteen klaar om te gebruiken.

Wat de sterkste of beste onkruidverdelger is om onkruid te bestrijden, dat is voor elke tuin anders. De keuze tussen een concentraat en gebruiksklare spray zal voornamelijk afhangen van het oppervlakte dat je gaat behandelen. Wat ook meeweegt is hoe hardnekkig het onkruid is. En in sommige gevallen moet je het onkruid meermaals behandelen. Luxan Onkruidverdelger bijvoorbeeld laat blad en wortels van éénjarige onkruiden volledig afsterven, maar wil je meerjarige onkruiden bestrijden dan moet je de onkruidverdelger meermaals gebruiken om zo uitputting plaats te laten vinden.

Zoek je een professionele onkruidverdelger voor jouw tuin? Lastig om te bepalen wat het juiste middel is? In onze Welkoop-winkels helpen we graag bij het kiezen voor een geschikte onkruidverdelger.

Onkruidverdelger voor het gazon

Onkruid of mos in je gazon? Ze hebben soms onschuldige namen – paardenbloem, klaver, madeliefje, boterbloem, kamille – toch zijn het allemaal plantjes die je misschien liever niet in je gazon ziet. Daarom kun je ook voor je gazon een onkruidverdelger kopen. De uitdaging bij deze onkruidverdelgers komt nog nauwer, want je wil het onkruid bestrijden, maar je gras sparen.

Tip! Naast een onkruidverdelger voor het gazon, zijn er ook gazonmeststoffen met een anti-onkruid werking. Meer te weten komen over hoe je onkruid in je gazon bestrijdt? Lees ons advies over gazon en onkruid, ziekten en plagen.