Zwembadfilter

Zwemmen zonder zorgen? Zonder vuil, zand en bacteriën? Zwembadfilters zijn de oplossing. Ze vormen samen met de zwembadpomp een gouden duo voor schoon zwemwater. De pomp brengt het water in beweging, en haalt het door de filter heen. Op deze manier blijft het vuil uit je zwembad achter in de filtercartridge. Ideaal als je regelmatig met meerdere mensen gaat zwemmen en de waterkwaliteit hoog wilt houden. Bij Welkoop koop je de Intex zwembadfilter in de maat die je nodig hebt voor jouw Intex pomp.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een zwembad met filter?

Van een eigen zwembad in je tuin geniet je alleen als het water fris is. Een klein bad kun je om de paar dagen verversen. Maar met een groot zwembad wordt dat een tijdrovend en bovendien verspillend verhaal. De oplossing voor zulke zwembaden ligt daarom bij goed zwembadonderhoud.

Ga je voor chemicaliën om het zwembad mee te onderhouden, dan moet je het zwemwater testen en behandelen met pH-producten en zwembadchloor. Om het water in goede conditie te houden, test je een of twee keer per week. Rust je je zwembad ook met filter uit, dan blijft het water in nóg betere conditie. Een zwembadpomp houdt het water in beweging en de filtercartridge filtert het vuil uit het water. Doordat het water niet stilstaat, krijgen bacteriën en algen minder snel vat op het water. En dus blijft de waterconditie langer op peil.

Tip! Soms wordt een Intex zwembad met pomp en filter geleverd.

Zwembadfilters in verschillende maten

De zwembadfilters zijn er in verschillende maten. Zorg dat je een filtercartridge koopt die geschikt is voor jouw filterpomp of zwembad.

  • Intex zwembadfilter type H is 10 centimeter hoog en geschikt voor de filterpomp met een capaciteit van 1250 liter/uur.
  • Intex zwembadfilter type A is 20 centimeter hoog en is geschikt voor bijna alle Intex zwembaden met een diameter vanaf 244 cm, of filterpompen van 2271 liter/uur, 3470 liter/uur en 5678 liter/uur.
  • Intex zwembadfilter type B is dertig centimeter hoog en geschikt voor grote Intex filterpompen voor grote zwembaden met een diameter vanaf 549 centimeter.

Zwembadfilters vervangen

Natuurlijk houd je ook met een zwembad met pomp en filtercartridge omkijken naar het zwembadonderhoud. De filtercartridge moet je regelmatig controleren en vervangen. Ons advies is om elke twee tot vier weken de cartridge te vervangen (afhankelijk van hoe vaak je het zwembad gebruikt en hoeveel vuil er in het water komt). Zou je dit niet doen, dan blijf je de vervuiling rondpompen.

Is een zwembadfilter herbruikbaar?

Nee, een zwembadfilter is niet herbruikbaar. Dit komt doordat zwembadfilters zijn gemaakt van papier. Hooguit kun je de zwembadfilter een keer schoonmaken door de filter uit te spoelen met heet water. Maar na een keer uitspoelen en terugzetten in de zwembadpomp, zal de filterende werking minder worden. De papieren lamellen slibben namelijk dicht door talg en huidvet. Hierdoor neemt de doorstroom af en vermindert de filterende functie.

Tip! Om te voorkomen dat het zwemwater onnodig snel vies wordt, is het slim om het zwembad af te dekken met een afdekzeil. Je spant het zeil na een zwemsessie over het bad. Zo houd je blaadjes, takjes, stof en insecten buiten het bad.