Krabpalen

Katten krabben graag. Krabben is voor je kat net zoiets als eten, slapen en spelen. Reuze belangrijk! Maar aan je meubels? Liever niet. Een krabpaal is dus cruciaal. Bij Welkoop kun je van Designed by Lotte en Beeztees een krabpaal kopen waar je kat naar hartenlust aan kan krabben. We hebben krabpalen in allerlei soorten. Van simpele exemplaren tot complete klimmeubels met meerdere etages. Naast krabben, kan je kat daar in klimmen en klauteren, op dutten en lekker zitten om alles goed in de gaten te houden.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Krabmeubels voor je kat

Katten krabben om hun territorium te markeren. Tijdens het krabben laten ze via hun voetzooltjes geurtjes achter, waarmee ze communiceren naar andere katten. En ze slijten meteen hun nagels en trainen hun spieren. Het krabben doen ze buiten – maar ook binnen. Als kattenbaasje wil je dat je kat naar hartenlust kan krabben. Ook binnen. Maar als puntje bij paaltje komt, heb je het natuurlijk liever niet aan je meubels, gordijnen of muren. Dit is waar krabmeubels in beeld komen. Hiermee geef je je kat genoeg gelegenheid tot krabben – op plaatsen waar het mag.

Er zijn verschillende krabmeubels. Naast krabpalen, verticale krabmeubels, heb je ook horizontale krabplanken. Wat de beste keuze is voor jouw kat, hangt af van zijn voorkeur. Je kan trouwens ook voor beide varianten gaan, want één krabpaal voor je kat is vaak niet voldoende. Gebruikelijk is het om een krabmeubel in de buurt van de kattenmand te zetten, bij de favoriete slaapplaats van je kat. En dan nog een tweede krabmeubel op een plek in huis waar je kat graag is. Met meerdere katten zijn meerdere krabpalen geen overbodige luxe.

Tip! Kijkt jouw kat niet om naar zijn nieuwe krabpaal? Tijd voor een beetje catnip, kattenkruid. Je sprayt dit op de krabpaal en je zult zien dat die ineens hartstikke aantrekkelijk is voor je huistijger.

Krabpalen bij Welkoop

Bij Welkoop heb je de keuze uit heel veel krabpalen. We hebben ze in verschillende hoogtes, kleuren en vormen. Wil je niet zo’n groot object in je huiskamer of wil je niet te veel geld besteden aan de krabpaal, kijk dan eens naar een Designed by Lotte of Beeztees krapbaal met een hoogte van zestig centimeter. Zo’n krabpaal is goedkoop en rechttoe rechtaan – maar ook subtiel en stevig. Ze hebben een bodemplaat van hout, pluche of fluweel en geven genoeg te krabben: de palen zijn omwikkeld met slijtvast sisal. Je kunt ook gaan voor een kleine krabpaal die voor katten nog interessanter is gemaakt met een balletje of muisje eraan.

Wil je meer uitpakken, ga dan voor een van de hogere krabpalen. Deze zijn er zelfs met meerdere etages en een knus holletje. Hiermee is succes bijna gegarandeerd, want naast krabben, is elke kat dol op klimmen en hoog zitten om de kamer te overzien.

Waar zet je de krabpaal neer? En hoe maak je hem aantrekkelijk voor je kat? Lees ons advies over krabpalen en ontdek hoe je je kat een pootje helpt om in huis te krabben.