Schimmels en Ziekten

Schimmel op je plant herken je aan de ‘poedersuiker’ op de bladeren. Een verwelkte plant kan ook het resultaat zijn van bijvoorbeeld larven. Goed opletten dus! Als je eenmaal de juiste diagnose gesteld hebt, zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je plant weer op te lappen. Plant schimmel, grasziektes en boomziektes bestrijden we met ECOstyle, Solabiol, Protect Garden of ons eigen Welkoop huismerk. Niet voor niets zijn we opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Bekijk hier al onze producten en geef schimmel op je plant geen kans! En heb je een bestelbedrag van € 40 bereikt? Dan betalen wij je verzendkosten.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Schimmel op je plant voorkomen

Schimmel op je plant voorkomen is beter dan genezen. Plant schimmel ontstaat vooral in het najaar, in een vochtige omgeving. Nu je dit weet, hebben we ook nog een aantal tips die je kunt toepassen om schimmel op je planten te voorkomen.

Een ventilator is geen gek idee

Heb je last van schimmel op planten in huis? Zorg dan voor voldoende ventilatie. Het is helemaal geen gek idee om binnen een ventilator aan te zetten in de winter.

Geef niet te veel water

Een vochtige bodem trekt schimmel op planten aan. Geef daarom niet te veel water. Probeer zelf maar eens om je vinger vijf centimeter in de aarde te steken. Voel je vocht? Dan heeft je plant nog geen water nodig. 

Verwijder dode bladeren

Je hebt wel eens te maken met dode bladeren. Dat is jammer, maar het ene blaadje is nu eenmaal sterker dan het ander. Kun je niet loslaten? Doe het toch maar, de plant doet het ook. Verwijder de dode bladeren, want als ze gaan rotten krijg je schimmel op je plant. 

Veel voorkomende boomziektes

Niet alleen planten, maar ook bomen kunnen ziek worden. Dit is het resultaat van bacteriën of schimmel in de tuin. Drie veel voorkomende boomziektes zijn iepenziekte, kastanjebloedingsziekte en bacterievuur.

Iepenziekte

Bij iepenziekte verspreidt schimmel in de tuin zich snel in de houtvaten van bomen. Bomen moeten deze houtvaten afsluiten om verdere verspreiding te voorkomen. Hierdoor drogen ze uit. 

Kastanjebloedingsziekte

Bij kastanjebloedingsziekte, die alleen voorkomt bij paardenkastanjebomen, raken de cellen verstopt door een bacterie. Hierdoor wordt de sapstroom minder en ga je roestbruine, vochtige plekken zien. 

Bacterievuur

Bacterievuur komt binnen via de bloemen van bomen. Deze ziekte dankt haar naam aan de verdorde bladeren die ze veroorzaakt. Het lijkt alsof de bladeren door vuur verschroeid zijn. Ze vallen er niet af, maar blijven tot in de winter aan de boom hangen. 

Wil je meer informatie over schimmel op plant, schimmel op bomen, boomziektes of grasziektes? Kom dan naar één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om je vragen te beantwoorden. Welkoop. Weet wat te doen.