Slakken

Slakken kunnen in korte tijd enorme schade aanrichten. Zie je gaten- en venstervraat aan de bladeren van je planten? Typisch het werk van slakken. En als je ze hier niet aan herkent, dan zijn het de slijmsporen wel. Slakken kunnen een echte plaag zijn. Dat begrijpen we bij Welkoop. Daarom hebben we alleen topmerken in ons aanbod: ECOstyle, Luxan, DCM en onze eigen lijn: Welkoop slakken. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Bekijk hier onze producten en zeg je slakken vaarwel!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Slakken bestrijden met natuurlijke middelen

Bij Welkoop kiezen we voor natuurlijke middelen tegen slakken in de tuin. Slakken bestrijden doen wij daarom op de volgende manieren.

Slakken zelf verwijderen

De makkelijkste manier om slakken te bestrijden, is om ze gewoon weg te halen. Je kunt dit het beste in de avond doen, dan zijn de meeste slakken actief. 

Wil je ze op een diervriendelijke manier bestrijden? Invriezen en later op de composthoop gooien is een zachte en snelle dood. Je kunt ze natuurlijk ook ergens anders neerzetten, maar dan heb je kans dat ze later weer terugkomen. 

Een slakkenval is binnen handig

Een slakkenval is vooral binnen handig. Buiten heeft het niet zoveel zin. Als je een slakkenval namelijk te lang laat staan, trekt het juist slakken van verderop aan. Bij Welkoop plaatsen wij een slakkenval 24 uur en halen hem daarna weg. 

Wil jij binnen slakken vangen? Wij gebruiken hiervoor de Luxan Slakkenval. Dit slakken middel is geschikt voor huisjesslakken en naaktslakken. Je kunt hem eenvoudig vullen met bier – slakken vinden dit heerlijk – of een andere lokstof. Deze slakkenval heeft ook de volgende voordelen:

  • Gifvrije methode om slakken te vangen
  • Degelijke kwaliteit
  • Een natuurlijke groene kleur

Slakkenkorrels geven direct resultaat

Je moet niet op elke slak zout leggen. Slakkenkorrels daarentegen geven direct resultaat!  Zelf gebruiken wij ECOstyle Slakkenkorrels Escar-GO. Dit ECOstyle slakken middel is een 100% natuurlijk product. Verder heeft het de volgende pluspunten:

  • Onschadelijk voor mensen en dieren
  • Toegelaten in de biologische landbouw en tuinbouw
  • Effectief in de moestuin
  • Geen slijmerige resten meer rondom je planten

Eenvoudig bestellen en persoonlijk advies

Je kunt al onze Welkoop slakken producten eenvoudig via onze webshop bestellen. Heb je een bestelbedrag van € 40 bereikt? Dan betalen wij de verzendkosten voor je.

Ben je op zoek naar meer informatie over slakken bestrijden? Kom dan naar een van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Welkoop. Weet wat te doen.