Strooivoer

Vogelvoer dat je het hele jaar kunt voeren aan de tuinvogels, is strooivoer. Deze mixen van zaden, insecten, fruit of kalk voorzien vogels niet alleen in de winter van extra energie – maar ook in het voorjaar en de zomer, wanneer ze druk in de weer zijn met nestelen en hun jongen grootbrengen. Bij Welkoop kun je vogel strooivoer kopen van Vogelbescherming Nederland en ons eigen Welkoop-merk. Je hebt de keuze uit zakken of emmertjes, maar kunt ook gaan voor een grote verpakking met wel 20 kg strooivoer – genoeg om de vogels een tijdlang te trakteren.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Strooivoer voor tuinvogels

Denk je aan tuinvogels bijvoeren, dan denk je misschien in eerste instantie aan vetbollen of pindanetjes. Maar ook is er strooivoer waar je de buitenvogels op kunt trakteren. In strooivoer vind je geen vet zoals in vetbollen of vogelpindakaas – maar hoofdzakelijk zaden. Dit maakt dit voer geschikt voor alle jaargetijden – niet alleen de winter, maar ook het voorjaar, de zomer en het najaar. Daarnaast is dit tuinvogelvoer heel makkelijk in gebruik: je strooit een handje strooivoer voor de vogels op de grond of geeft het voer via een voederhuisje, voedertafel of voedersilo.

Tip! Voor voedersilo’s zijn er speciale voedersilomixen. Dezen mixen zijn zo samengesteld dat het voer niet klontert als het nat wordt, wat voorkomt dat je silo verstopt raakt.

Zie je graag meer vogels in je tuin? Voer de buitenvogels eens in de herfst – waarschijnlijk weten ze je tuin dan ook in de winter te vinden! Maar het bijvoeren mag gerust het hele jaar door; buitenvogels zijn het hele jaar druk en kunnen dus wel wat extra energie gebruiken. Het is niet zo dat je met strooivoer buitenvogels verwent of dat de vogels door het bijvoeren verleren om zelf voedsel te vinden.

Tuinvogel strooivoer bij Welkoop

Ons eigen Welkoop strooivoer kopen in een emmertje van 3,5 kg of in een zak van 2 kg, 5 kg of 12 kg. Wil je de tuinvogels het hele jaar door blij maken? Met onze zakken met strooivoer voor vogels van 20 kg heb je voor het eerst genoeg.

Elk soort strooivoer kun je het hele jaar rond voeren – dat staat buiten kijf. Maar sommige soorten bevatten bepaalde ingrediënten wat ze nog geschikter maakt voor een bepaald seizoen. Eiwitten en calcium bijvoorbeeld zijn voedingsstoffen waar vogels en hun jongen in de lente en zomer extra behoefte aan hebben. Om deze reden kun je van Welkoop een strooimix kopen met kalk en insecten. Ook Vogelbescherming Nederland heeft een zomermix van onder meer meelwormen en schelpengrit.

In de wintermaanden is élk extraatje voor vogels welkom, want vogels verbruiken extra energie om zichzelf op temperatuur te houden – maar een High Energy of Premium mix is wel heel geschikt. Deze mixen bevatten extra energierijke ingrediënten.

Strooi je het voer op de grond, maar zit je niet te wachten op onkruid? Welkoop Strooivoer Onkruidvrij en No Mess strooivoer bevatten geen onkruidzaden en schillen. Zo zal er geen onkruid ontstaan!