Hennep

Knaagdieren en voornamelijk konijnen kenmerken zich doordat het relatief schone diersoorten zijn. Dat is dan ook de reden dat een knaagdier of konijn een schoon hok en verblijf wenst. Aan jou als baasje is het dan ook de taak om het dier de beste bodembedekking te geven. Een uitstekende keuze hiervoor is hennep. Een hennep bodembedekking geeft jouw konijn of knaagdier namelijk veel comfort en het is daarnaast een erg zachte bodembedekker. Hennep neemt daarnaast veel vocht en geurtjes op, wat ook een voordeel is voor jou als baasje!


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hennep bodembedekking

Een bodembedekking voor jouw konijn of knaagdier moet comfort bieden, veel vocht opnemen en goed isoleren. Konijnen en knaagdieren vinden het prettig om zich te kunnen nestelen. Met een hennep bodembedekking zorg je ervoor dat dit kan. Hennep bij Welkoop is beschikbaar van verschillende merken, maar ook in verschillende formaten. Afhankelijk van de grootte van het verblijf van jouw konijn of knaagdier kun je bepalen hoeveel liter benodigd is. Wanneer je voor een hennep bodembedekking kiest, is het niet nodig om een extra laag op het hennepstrooisel te gebruiken.

Hennepvezel konijn

Het hennepstrooisel is zeer geschikt voor jouw konijn. Het houdt het konijn schoon, doordat het vocht opneemt, maar het houdt het konijn ook warm. Een tip is om in de winter een extra laagje gerstestro toe te voegen voor extra warmte.

Hennepvezel cavia

Ook cavia’s zijn dol op hennep. Voor cavia’s is het erg belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen in hun huisje. Het is een erg goed alternatief voor zaagsel. Het is namelijk een stuk minder stoffig, wat ervoor zorgt dat jouw cavia zich minder tussen het stof bevindt. Voor jouw cavia kun je de hennep bodembedekking aanvullen met een laagje stro waarmee het kan bouwen en spelen.

Hennepvezel hamster

Hamsters houden van graven en spelen. Hennep is dan ook een perfecte uitkomst. Hamsters hebben gevoeligere luchtwegen en doordat er weinig stof in hennep zit is dit een perfecte bodem voor een hamster. 

Hennepstrooisel Welkoop

Wil je graag persoonlijk advies over hennep en de hennep bodembedekking? Onze specialisten staan klaar in een van onze vele Welkoop winkels om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. Je kunt zelf meer informatie over huisvesting vinden op onze adviespagina. Als je hennepstrooisel besteld in onze webshop, wordt dit vanaf 40 euro gratis bij je thuisbezorgd. Welkoop weet wat te doen! Ben je benieuwd naar de andere soorten bodembedekking? Bekijk het aanbod in houtvezel en stro.