Voederhuizen op paal

Zie je graag tuinvogels om de deur, dan zijn voederhuizen op paal ideaal. Een vogelvoederhuisje op paal zet je neer op je terras of balkon; ergens waar je de vogels goed kunt bekijken. Strooi er wat lekkers op, bijvoorbeeld strooivoer of de broodkruimels na je eigen broodmaaltijd – en je geniet optimaal van het gefladder van je gevederde vrienden. Bij Welkoop kun je een voederhuisje kopen dat precies naar jouw smaak is. Met dak of zonder dak, in houtkleur of grijs, met een hoogte van één meter, twee meter of ertussenin.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Voederhuisjes voor vogels

De tuinvogels voeren, daar kun je echt van genieten. Al snel nadat je wat vogelvoer op een vogelvoederhuisje op paal strooit, zie je het eerste gefladder verschijnen. En het mooie? Dit bijvoeren mag gerust het hele jaar door.

Anders dan voederhuisjes die je ophangt, heeft een voederhuisje op paal een behoorlijk oppervlak waar je strooivoer, fruit, pinda’s of broodkruimels op uitstrooit. En doordat deze voederhuisjes een voet hebben, staan ze zelfstandig. Je zet het voederhuis voor de vogels dus neer waar je wil: op het terras, balkon – natuurlijk ergens waar je het tafereeltje goed kunt observeren.

Voederhuizen op paal bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we voederhuizen op paal van Vogelbescherming Nederland en Raben. De voederhuisjes zijn er in allerlei uitvoeringen: in verschillende hoogtes, kleuren en materialen. Elk huisje heeft dus weer een hele andere uitstraling. Zo heb je voederhuizen op paal met een rond, rieten dak en voederhuizen zonder dak.

Ga je voor een voederhuis voor vogels mét dak, dan wordt het voer niet nat door regen of sneeuw. Bij een huisje zonder dak heb je dit voordeel natuurlijk niet. Maar, door het ontbrekende dak kan wel élke vogel op het voederhuis op paal landen. Is dit niet meteen wat je wilt; zoek je meer een voederhuisje voor kleine vogels? Vogelbescherming Nederland heeft voederhuisjes met een beschermkooi. Hier kunnen alleen de kleine vogels bij, waardoor ze rustig en veilig kunnen eten.

Voor elke tuin en vogel een voederhuisje

Naast voederhuizen op paal, hebben we bij Welkoop ook voederhuisjes op een prikpaal – dus zonder voet aan de onderkant. Deze voederhuisjes staan niet zelfstandig, maar prik je stevig in de grond. Bijvoorbeeld tussen een bloemperkje of in het gazon. Liever iets hangends? We hebben speciale houders voor een vetbol of pindakaaspot, en voederhuisjes en voedersilo’s voor zaden en strooivoer. Dus waar je ook een geschikt plekje hebt om de deur, er is altijd wel een manier om de tuinvogels van wat lekkers te voorzien.