Kattenmelk

Je kat een verrukkelijke traktatie geven? Zet hem eens kattenmelk voor. Je zult zien dat je harige vriendje het schoteltje blinkend schoon likt, want katten vinden melk heerlijk. Geef wel melk die speciaal ontwikkeld is voor katten, want koemelk is niet geschikt voor katten. Bij Welkoop koop je daarom Whiskas kattenmelk, ontwikkeld om je kat variatie in zijn kattendieet te geven. Deze romige melk is een beter alternatief dan gewone melk en vinden katten om te smullen.

Bekijk ook: Kattensnacks | Kauwsticks | Vloeibare kattensnacks

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Katten melk geven

Slobberen van een schoteltje melk. Een kat zó zien genieten, doet ieders kattenhart smelten. Katten vinden de smaak van melk heerlijk! Maar katten melk geven, is dat nou wel een goed idee? Mogen katten melk?

Ja en nee. Katten geef je beter geen koemelk – wat meestal de normale melk is die we voor onszelf kopen in de supermarkt. Katten kunnen er diarree van krijgen. In koemelk zit lactose, een melksuiker. En niet alle katten, zeker de oudere katten niet, kunnen dat goed verteren. Ze kunnen maag-darmproblemen krijgen van melk. Wil je je kat verwennen met melk, geef dan speciale kattenmelk.

Wat is kattenmelk?

Kattenmelk is een snack, maar anders dan de vloeibare kattensnacks die vlees bevatten. Kattenmelk is melk die speciaal is ontwikkeld voor katten. In vergelijking met koemelk bevat deze melk minder lactose. Het is dus een beter alternatief dan koemelk.

De vraag blijft: is kattenmelk goed voor katten? Deze melk is niet bedoeld om je kat dagelijks neer te zetten. De melk is calorierijk en bevat niet alle voedingsstoffen die je kat nodig heeft, en vervangt dus het kattenvoer niet. Het is aanvullend diervoeder, wat betekent dat je de melk echt als extraatje geeft – naast kattenvoer en onbeperkt fris water. Kattenmelk moet je dus zien als een speciale snack. Verwennerij van de hoogste plank! En die keer dat je het voert, zal je kat zijn voerbakje snel blinkend schoon likken.

Whiskas kattenmelk

Whiskas® ontwikkelde samen met voedingsdeskundigen een melk om katten variatie te geven in hun dieet: WHISKAS® Cat Milk. Deze romige kattenmelk bevat alle goede eigenschappen van melk, maar 98% minder lactose. Hun melk is dus vriendelijk voor de kattenmaag.

In een verpakking zitten drie flesjes en elk flesje bevat vier porties. De melk blijft na openen vier dagen lang goed in de koelkast: je kunt dus vier dagen met één flesje doen en elke dag een portie van 50 ml melk geven. Maar geef niet meer dan één flesje per week aan je kat, en pas de hoofdmaaltijd aan om te voorkomen dat je kat te veel voeding binnenkrijgt.