Tuinstoelen

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, tuinstoel naar buiten en zitten, gauw! Bij Welkoop koop je de perfecte tuinstoel voor in jouw tuin. Investeer in een ligstoel of een verstelbare stoel om heerlijk te zonnen. Heb je een compacte tuin? Kies dan voor stapelstoelen zodat je de ruimte zo goed mogelijk gebruikt. Tuinstoelen zijn te krijgen in allerlei kleuren en materialen en zijn daarom goed te combineren met jouw andere tuinmeubelen. Ook kan je je tuinstoel versieren met een mooi tuinstoelkussen. Zo zit je lekker op iedere tuinstoel.

Bekijk ook: Tuinsets | Stapel tuinstoelen | Houten tuinstoelen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tuinstoelen kopen

Tuinstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor ieder moment is er wel een tuinstoel. Je gebruikt een ligstoel om op te zonnen, een relaxstoel om je boek in te lezen, een diner stoel voor tijdens het eten, een stapelstoel voor op een feestje of anders een verstelbare tuinstoel die zich aanpast aan jouw zitwensen. Bij weinig ruimte kan je kiezen voor stapelstoelen of klapstoelen. Klapstoelen klap je na het gebruiken weer dicht en die berg je op. Zo is er altijd een stoel die bij jou, of in jouw huis past!

De beste materialen voor tuinstoelen 
Tuinstoelen zijn te krijgen in verschillende materialen. Deze materialen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

 • Rotan tuinstoel
  Voordelen: Rotan is een natuurlijk materiaal wat bij veel stijlen past. Rotan is ook buiten te gebruiken, als deze goed behandeld is met de juiste coating.
  Nadelen: Rotan kan niet zo goed tegen regen en ijs. Rotan kan dan gaan oprekken en verweren. Om dit te voorkomen kan je lak gebruiken of de rotan stoel met zwaar weer binnen zetten.
 • Houten tuinstoel
  Voordelen: Hout is helemaal hot. Hout heeft een natuurlijke uitstraling en is erg duurzaam. Als je de houten tuinstoelen behandelt, dan gaan ze lang mee. Je kunt ze bijvoorbeeld beitsen of lakken. Verder wordt hout ook niet warm in de zon, dus kan je ook gaan zitten zonder je billen te branden.
  Nadelen: Houten tuinstoelen moet je wel goed onderhouden, als je dit niet doet kan het hout gaan verkleuren of erger nog: rotten. Ook zijn meubelen van echt hout vaak wat zwaarder, dus zijn deze wat lastig te verplaatsen.
 • Kunststof tuinstoel
  Voordelen: Kunststof tuinstoelen zijn erg licht en makkelijk te onderhouden. Deze kunststof meubelen zijn vaak goedkoop en gaan erg lang mee.
  Nadelen: Na een aantal jaren kunnen kunststof stoelen lelijk worden. Ook is wicker (kunststof vlechtwerk) kwetsbaar met koud weer. Dit is wel makkelijk op te lossen door de tuinstoel binnen te zetten.
 • Aluminium tuinstoel
  Voordelen: Wil je niet steeds je tuinstoel naar binnen sjouwen? Aluminium kan je gewoon laten staan. Dit materiaal is sterk en roestbestendig. Ook is aluminium licht en kan je het (zo nodig) makkelijk verplaatsen.
  Nadelen: Wanneer je je aluminium tuinstoel in de zon laat staan kan deze warm worden. Leg er dus een kussentje op zodat je niet op de blaren hoeft te zitten!

Heb je de tuinstoel gekozen die bij jou past? Zoek dan ook een mooie set tuinstoelkussens uit. Met een mooie kleur kussens kan je de set helemaal bij jouw stijl laten passen. Let wel op, tuinstoelkussens kunnen niet goed tegen regen. Berg deze kussen daarom altijd binnen op.

Kijk ook eens bij onze andere tuinmeubelen. We weten bij Welkoop trouwens van alles over buiten genieten. Bekijk onze pagina over genieten in je tuin bijvoorbeeld!