Supplementen

Om de juiste zorg voor een kip te kunnen bieden, kun je denken aan het toedienen van supplementen. Vitaminen zijn bouwstenen die jouw kip nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Door het aanbieden van het juiste voer geef je de kip veel vitaminen. Het is goed om te weten dat kippen zelf geen vitamines aanmaken in het lichaam, waardoor het een must kan zijn om de vitaminen aan te vullen met supplementen voor de kip. 

Bekijk ook Bloedluis | Gezondheid | Kip & Pluimvee

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Supplementen kip

Welkoop heeft veel verschillende soorten supplementen waaruit je kunt kiezen voor jouw kip. Om te kiezen voor de juiste supplementen is het belangrijk om te weten welke varianten er zijn en wat de werking is van deze supplementen. We zetten voor je op een rij welke supplementen Welkoop aanbiedt en daarbij welke supplementen de beste keuze is.

  • Maagkiezel voor kippen
  • Appelazijn voor kippen
  • Welkoop kippengrit

Maagkiezel voor kippen

Maagkiezel voor kippen is speciaal gemaakt voor kippen die in een hok leven. Doordat de kippen in het hok leven hebben ze weinig aanbod van scherpe kiezels, die er voor zorgen dat het voer in de maag wordt fijngemalen. Met de maagkiezels kun je dit nabootsen voor jouw kip. In een kippenhok liggen over het algemeen weinig scherpe kiezels, die er juist voor zorgen dat het voer in de maag wordt fijngemalen. Met de maagkiezels boots je dit na voor jouw kip.

Kippen Appelazijn

Als je de darmflora van jouw kip wil ondersteunen kun je het beste kiezen voor kippen appelazijn. De Welkoop appelazijn is een aanvullend soort voer dat een goede invloed heeft op het lichaam van de kip. Om de darmwerking, stofwisseling en het afweersysteem van de kip te ondersteunen kun je het beste appelazijn voor kippen kopen. Appelazijn wordt namelijk ondersteund door organische zuren.

Welkoop kippengrit

Het kippengrit bij Welkoop is perfect voor kippen van iedere leeftijd. Doordat kippengrit  bestaat uit kalksteen en vermalen oesterschelpen bevat het alle mineralen die jouw kip nodig heeft. Doordat het kippengrit organisch calcium bevat, draagt het bij aan de houdbaarheid van de eieren van de kip. Buiten de kwaliteit van de eieren draagt het ook bij  aan een goed beendergestel. 

Wil je nog meer weten over vitaminen voor kippen en de gezondheid van een kip in het algemeen? Bekijk alles over de gezondheid van je kippen of bespreek al jouw vragen met een adviseur in één van onze vele winkels. Niet voor niets zijn wij de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop weet wat te doen!