Kamado

Het barbecueën naar een hoger niveau tillen? De kamado is een eivormige, keramische barbecue die op houtskool werkt. Het systeem is helemaal gesloten en blijft zo goed op temperatuur, dat je hem ook als buitenoven gebruikt. Met de kamado BBQ krijgt je eten die echte rooksmaak. Bij Welkoop kun je een kamado kopen van het barbecuemerk Grizzly Grills. Deze barbecues zijn voorzien van allerlei handigheden en zijn er in verschillende maten.

Bekijk ook: BBQ accessoires | BBQ gereedschap | BBQ brandstof & aanmaken

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een kamado kopen?

De kamado barbecue is prijziger dan andere barbecues. Maar het is dan ook niet zomaar een BBQ. Ga je een kamado kopen, dan koop je eigenlijk een complete buitenkeuken. Deze ei-barbecue combineert het simpele concept van barbecueën op houtskool met een buitengewoon goede isolatie. Resultaat is dat de kamado BBQ ook dienstdoet als buitenoven, pizzaoven, rookoven en slowcooker!

Hoe de keramische BBQ werkt

De kamado is een keramische BBQ. Een eigenschap van dit materiaal is dat het hitte goed vasthoudt. De gesloten ei-vorm met deksel houdt daarnaast de hitte en rook vast, en de kolen goed aan. Je zult merken dat het houtskool een stuk langzamer opbrandt en het vlees heerlijk sappig blijft. En een voordeel: je hoeft er niet steeds bij te staan. Je kunt dus lekker tafelen terwijl je kamado het werk doet. Zelfs als het niet zulk zomers weer is – of winter, kun je hem gebruiken!

Ei-barbecue van Grizzly Grills

Bij Welkoop ga je voor een ei-barbecue van het merk Grizzly Grills. We hebben ze in verschillende formaten. De kleinste variant heeft een doorsnede van 33 centimeter. Hiermee is deze mini kamado perfect voor op de veranda, het balkon of dakterras. En hij is dan wel compact, maar geeft dezelfde grootse smaak als je van elke andere kamado BBQ mag verwachten.

Ga je voor een slag groter? Dan heb je met een diameter van 39 of 46 centimeter
niet alleen een groter grilloppervlak, maar beschikt je kamado ook over een tafel: een inklapbaar houten tafeltje aan beide kanten. Daarnaast hebben de grotere kamado’s van Grizzly Grills een ingebouwde chipfeeder. Tijdens het slowcooken kun je hierdoor houtsnippers toevoegen voor extra rooksmaak.

De keramische BBQ is robuust en zwaar. Maar gelukkig hoef je hem niet te verplaatsen. Je kunt hem zo in de tuin laten staan. Trek er ‘s winters een regenhoes overheen, dan bescherm je hem tegen weer en wind.

Buiten koken met de kamado

Barbecueën op de keramische kamado BBQ vergt wat oefening. Maar heb je het in de vingers, dan kook je de hele zomer buiten. Grillen, bakken, roken, stoven, stomen en slowcooken... Maak verse pizza, langzaam gegaarde zalm of pulled pork. En duurt het aansteken van de kolen je te lang? Schaf dan de One Minute Lighter van Grizzly Grills aan. Hiermee heb je je ei-barbecue binnen één minuut warm.