Chinchillavoer

Chinchilla’s komen oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Hun dieet bestond daar uit droog gras en cactussap. Daarom maken we een chinchilla niet blij met granen, noten of zaden. Chinchillavoer ziet er heel anders uit dan het meeste knaagdiervoer. Gelukkig weten wij dit bij Welkoop. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Daarom hebben wij het beste voer voor jouw chinchilla in ons aanbod. Zo kun je bij ons het beproefde Science Selective chinchillavoer kopen, maar ook ons eigen Welkoop huismerk. Kijk snel tussen de producten hieronder om te zien wat we nog meer in huis hebben!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is de beste voeding voor je chinchilla?

In tegenstelling tot andere knaagdieren eten chinchilla's geen granen, noten of zaden. Het zijn herbivoren en eten dus alleen plantaardig voedsel. Chinchilla’s hebben een voorkeur voor droog gras en kruiden. 

Daarom willen ze graag dagelijks vers hooi van goede kwaliteit. Bij Welkoop kun je dit gewoon online bestellen, van klein- tot grootverpakkingen. Vanaf een bestelbedrag van € 40 betalen wij de verzendkosten voor je! 

Chinchilla’s willen écht chinchillavoer

Naast hooi geven we onze chinchilla’s maar één eetlepel chinchillavoer per dag. Dit lijkt weinig, maar is meer dan genoeg voor deze lieve beestjes. Chinchillavoer is namelijk alleen bedoeld als supplement voor extra vitaminen en mineralen.

Het is belangrijk dat je een chinchilla echt chinchillavoer geeft en geen knaagdiervoer of konijnenvoer. Deze bevatten namelijk te weinig vezels en te veel vet. Hiermee maak je van jouw chinchilla al gauw een dikkerdje. Een betere optie is Science Selective chinchillavoer, een zorgvuldige samengestelde voeding voor jouw chinchilla. Dit chinchillavoer: 

  • Voorkomt selectief eten
  • Bevat veel vezels, dus goed voor de spijsvertering
  • Bevat Omega 3 & 6 voor een gezonde vacht
  • Heeft een zeer laag vetgehalte
  • Bevat geen toegevoegde suikers of kleurstoffen

Welke groenten mag je je chinchilla geven?

Chinchilla’s zijn geen echte groente-eters. Zetmeel- en suikerrijke groenten zoals wortel, rabarber, erwten, pompoen, maïs, komkommer of tomaat kunnen ze maar moeilijk verteren. Die vind je per slot van rekening ook niet in het Andesgebergte. Wil je ze toch iets geven? Denk dan aan bladgroenten, verse kruiden, courgette en asperge.

Hoe meer vocht er in de groenten zit, hoe minder je chinchilla’s van hun drinkfles gebruik zullen maken. Maar dit betekent niet dat je het water niet hoeft te verversen! Doe dit dagelijks als je je chinchilla gezond wilt houden! 

Wil je meer weten over chinchillavoer? Kom dan naar één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan te popelen om je alles over chinchilla’s te vertellen. Welkoop. Weet wat te doen.