Vijvervisvoer

Of je nu steuren, koikarpers of andere vissen houdt, een vijver brengt je tuin tot leven. Je kunt echter niet elk vijvervisvoer aan iedere vis geven. Iedere soort heeft weer zijn eigen voorkeur. Dat snappen we bij Welkoop. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Daarom hebben wij alleen het beste visvoer voor vijvervissen, bijvoorbeeld van de merken Velda, Tetra en Vijvertechniek. Of wat te denken van ons eigen Welkoop vijvervisvoer? Bekijk onze producten en kom erachter welk vijvervisvoer het beste bij jouw vissen past!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Het beste steurvoer

Steuren kun je het hele jaar door hetzelfde vissenvoer voor in de vijver geven. Het is belangrijk dat dit speciaal voer voor steuren is. Een steur heeft zijn bek namelijk onder zijn neus. Hij zoekt zijn voedsel dus op de bodem van de vijver. Het vijvervisvoer moet daarom naar beneden zinken.

Onze beste keuze voor steuren is Welkoop Steurvoer. Dit is volledig vijvervisvoer voor alle steurvissen. Dit vissenvoer voor in de vijver heeft de volgende voordelen:

  • Hoog gehalte eiwitten en mineralen
  • Zinkt direct naar de bodem
  • Vijverkorrels van 3mm

Het beste visvoer voor koi

Koikarpers houden van natuurlijke producten met een hoog eiwitgehalte, zoals drooggestoomde zijderupsen. Door je koikarpers meerdere keren per dag veel eiwitten te geven, groeien ze harder en bouwen ze een hogere weerstand op. Daarom is het ook verstandig om af te wisselen met drijfkorrelvoer. 

Hiervoor adviseren wij SaniKoi Stape Prime. Dit visvoer voor koi bestaat uit vis- en zeevruchtproducten, plantaardige eiwitten, vetten, koolhydraten, krill en tarwekiemen. Daarnaast hebben deze vijverkorrels de volgende pluspunten:

  • Garandeert een natuurlijk kleurpatroon
  • Toegevoegde sporenelementen en vitaminen
  • Bevat cichorei voor een optimale spijsvertering
  • Water vertroebelt niet
  • Vijvermilieu en filter wordt niet belast 

Koi voeren vanaf oktober

Vanaf oktober gaan koi in rustmodus. Als de watertemperatuur onder 10 graden komt, hoef je niet langer meerdere keren per dag vijvervisvoer te geven. Een keer per dag is dan prima. Daalt de temperatuur onder 5 graden? Dan is twee tot drie keer per week visvoer in de vijver voldoende. 

Goudvissen voeren in de vijver 

Goudvissen zijn niet zo veeleisend als steuren of koi. Het zijn alleseters: ze eten zowel plantaardig als dierlijk voer. Bij goudvissen is het vooral belangrijk dat je niet teveel visvoer in de vijver strooit. Hierdoor krijg je algen en wordt het water vies. Het beste kun je goudvissen voeren in de vijver met vlokvoer, twee keer per dag. 

Bij Welkoop gebruiken wij Tetra Hoofdvoer. Deze veelzijdige voeding bevat alle belangrijke bouwstoffen die je goudvissen nodig hebben. Je kunt al ons vijvervisvoer kopen via de webshop. Vanaf een bestelbedrag van € 40 betalen wij de verzendkosten voor je! 

Ben je op zoek naar meer informatie over visvoer voor vijvervissen? Kom dan naar één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Ook hier kun je al je vijvervisvoer kopen. Welkoop. Weet wat te doen.