Kerstboomverlichting

De aanblik van de lichtjes in je kerstboom. Op en top kerst! Geen boom kan zonder kerstverlichting. Ben je van de kleurtjes, witte lichtjes of maak je het graag gezellig met klassieke lampjes? Bij Welkoop hebben we lichtjes in alle kleuren en kun je dus jouw ideale kerstboomverlichting kopen. Hang ze in je kerstboom of kies voor jouw kerstverlichting een boom of struik in je tuin uit. Timer aan – en je bent klaar voor kerst.

Bekijk ook: Kerstverlichtingen | Kunstkerstbomen | Kerst artikelen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kerstverlichting voor elke boom

Bij Welkoop kun je kerstverlichting voor elke boom kopen: onze kerstverlichting is voor binnen en buiten en van led. Dus of die boom nu in huis of in de tuin staat, dat maakt geen verschil. Of je nu honderd of duizend lampjes laat branden. En of die boom nu 1 meter hoog is, of 4 meter – de verlichting vind je in verschillende snoerlengtes. Zo heb je lichtsnoeren van 3 meter, maar ook zijn ze er van 36 meter.

Hoeveel lampjes een snoer heeft, kan verschillen. Zo is de kerstboomverlichting van Lumineo er in drie soorten: Basic, Compact en Cluster. De Basic-lijn is de voordeligste soort met om de 7,5 centimeter een ledlampje: op 6 meter zitten 80 ledlampjes en op 36 meter zitten 480 ledlampjes. Meer lampjes heb je met de Compact kerstboomverlichting: op 34 meter zitten 1500 ledlampjes. De meeste lichtjes krijg je met clusterverlichting. Dit is kerstboomverlichting als een boa. Op 6 meter zitten 768 lichtjes!

Hoeveel lampjes in je boom?

Bij het kiezen van de perfecte kerstverlichting voor jouw kerstboom, let je op de snoerlengte in combinatie met het aantal lampjes. Over het algemeen geldt: hoe meer lampjes op één snoer, hoe minder vaak je met een snoer om de kerstboom moet om die mooi verlicht te krijgen – en hoe sneller je klaar bent met versieren. Vaak staat op de verpakking van het lichtsnoer vermeld voor welke hoogte kerstboom de verlichting geschikt is. Een richtlijn voor de Compact verlichting van Lumineo is:

Boomhoogte 1.20 – 1.50 meter = 7,5 meter snoer met 350 lampjes
Boomhoogte 1.50 – 1.80 meter = 11 meter snoer met 500 lampjes
Boomhoogte 1.80 – 2.10 meter = 16 meter snoer met 750 lampjes
Boomhoogte 2.00 – 3.00 meter = 22,5 meter snoer met 1000 lampjes

Kerstboomverlichting als een lichtjesregen

Naast de kerstboomverlichting die bestaat uit één lang snoer en die je rondom de boom drapeert, is er nog een ander soort kerstboomverlichting: kerstboomtopverlichting. Deze verlichting hang je, letterlijk, in de top van je kerstboom. Dat is supersnel versieren. En het effect is weer eens wat anders: de lichtstrengen hangen verticaal als een lichtjesregen langs de takken naar beneden.

Klassiek warm of warm wit

Kerstboomverlichting met ledlampjes heb je in twee kleuren. Klassiek warm en warm wit. Zie je je boom graag warm verlicht, met een knipoog naar vroeger, dan is klassiek warm voor jouw boom dé ideale kerstverlichting. Anders dan de gele lampjes die we van vroeger kennen, is deze kerstverlichting voor binnen ook van led en dus energiezuinig. Maar ook kun je gaan voor de warm witte lichtjes die als twinkelende sterren je boom gezellig verlichten.

Wat anders in je boom dan warm wit of klassiek warm? Wat denk je van twinkelende multicolor lichtjes in je kerstboom? Deze kerstboomverlichting geeft een extra speels effect.

Slimme kerstverlichting

Naast kerstboomverlichting met timer, bestaat er ook smart kerstverlichting. Een gadget voor in je kerstboom! Slimme kerstverlichting is voorzien van bluetooth en bedien je via een app op je telefoon of tablet. Om de lichtjes aan te doen, te dimmen of het lichteffect te veranderen, hoef je niet meer helemaal achter of onder de boom te kruipen. Smart kerstverlichting is dus niet alleen slim, maar in de praktijk ook heel handig.