Paardrijhandschoenen

Paardrijhandschoenen helpen de ruiter extra grip te krijgen op de teugels. Dit is belangrijk omdat de ruiter de teugels altijd vast moet hebben tijdens het rijden. De teugels geven je namelijk sturing over het paard. Daarnaast bieden de handschoenen bescherming tegen blaren die kunnen ontstaan door wrijving van de teugels. Welkoop biedt verschillende soorten paardrijhandschoenen aan op de webshop en in de winkel. De medewerkers in de winkel staan voor je klaar met passend advies. Door de 155 locaties is er altijd een Welkoop bij jou in de buurt. Of, bestel jouw gewenste product via de webshop. We bezorgen jouw paardrijhandschoenen bij jou thuis, en vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De verschillende materialen voor paardrijhandschoenen 

Zoals je als ruiter zal weten is grip hebben op de teugels belangrijk. Tijdens het paardrijden kan het gebeuren dat je paard gaat steigeren of bokken. Op zulke momenten wil je graag goed in het zadel blijven zitten. Grip op de teugels kan daarbij helpen. Daarom zijn paardrijhandschoenen voorzien van een antisliplaag aan de binnenkant van de handschoen. 

Paardrijhandschoenen worden aangeboden in verschillende materialen. Denk hierbij aan kunstleder, leder, nylon en katoen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Katoen en nylon zijn stoffen die beter ademen. Ze laten lucht en zweet beter verplaatsen tussen de stof. De voordelen van (kunst)leder is dat het warmer is en langer mee zal gaan. Daarnaast hebben de verschillende materialen invloed op hoe je beschermd bent tegen diverse weersomstandigheden. 

Kies de kleur die bij jou past

De handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat je altijd een passende match bij jouw outfit kunt vinden. Voor wedstrijden zijn witte handschoenen aanbevolen. Door het dragen van witte handschoenen kan de jury beoordelen wat de stand is van jouw handen tijdens het paardrijden. Bij donkere handschoenen kan de jury de handen minder goed zien en dat kan je punten kosten in de competitie. In de webshop en in de winkel vind je blauwe, zwarte, bruine en witte handschoenen. 

Paardrijhandschoenen kopen bij Welkoop

Er staat altijd iemand met professioneel advies voor jou klaar in de winkel. Zo weet jij welke paardrijhandschoenen jij moet kopen voor jouw situatie. Kijk gerust in de webshop als je graag vanuit huis de handschoenen bestelt. Daarnaast vind je nog verschillende andere benodigdheden voor het paardrijden in het assortiment. Maak jouw ruiterkleding compleet met bijvoorbeeld paardrijlaarzen, een paardrijbroek en een paardrijcap. Zo heb jij alles bij elkaar om met veel plezier te gaan rijden.