Houtklovers

Wil je graag je eigen houtvoorraad voor de kachel aanleggen? Dan heb je naast een kettingzaag ook een houtklover nodig. Welkoop verkoopt een houtklover van Scheppach, waarmee je boomstammen veilig, snel en met weinig inspanning kunt kloven. Daarnaast is het van belang dat de stammen niet te groot zijn voor je houtklover, hiervoor is een wipzaag ideaal. Deze zaagt met één handbeweging een stam op de juiste maat.

Bekijk ook: Atika kloofmachines | Hakselaars

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Houtklover kopen

Lekker bij de haard zitten met zelf gehakt hout? Of genieten van je eigen hout in de vuurkorf in de tuin? Dat kan met de houtklovers - ook wel bekend als houtklievers - van Welkoop. Daarmee splits je grote blokken hout moeiteloos in kleine, haardklare stukken zonder zo’n zware hak- of kloofbijl te gebruiken. Zo heb je dus nooit meer last van je rug én het is ook nog eens een stuk sneller en goedkoper. Bij Welkoop vind je houtklievers van de merken Atika en Scheppach.

De voordelen van een houtklover
Wil jij graag je eigen hout kloven? Kies dan voor een van de houtklovers van Welkoop. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat hoeft niet te betekenen dat het moeite kost! Een klover heeft een aantal mooie voordelen. Zo hak je hout door minder kracht te zetten en zonder rugpijn te krijgen. Fijn, want houtkloven met de hand is toch zwaarder dan je in eerste instantie verwacht. De bediening van een deze machines is eenvoudig en het handige is dat je zowel droog als vochtig hout klooft. De voordelen van een houtklover op een rij:

 • Weinig kracht nodig
 • Je krijgt geen rugpijn
 • Eenvoudige bediening
 • Verwondingsrisico is laag
 • Zowel voor het kloven van droog als vochtig hout.

Welke houtklover past bij mij?
Welke kloofmachine het beste bij jou past, hangt af van een aantal dingen. Houtsoort bijvoorbeeld, en de hoeveelheid. Daar kan je gelukkig rekening mee houden. Ga je een kloofmachine kopen? Let dan op de volgende punten:

 • Kloofkracht
  Houtklovers met een lage kloofkracht zijn geschikt om kleine stukken zacht hout te kloven. Wil je grote stukken hout of een hard stuk hout splitsen? Kies dan voor een krachtige houtklover, bijvoorbeeld voor een van 8 ton.
 • Snelheid
  De snelheid waarmee je hout klooft verschilt per machine. Voor kleine klussen is een simpele kloofmachine prima, maar voor veel hout is het slimmer om een snelle houtklover te kiezen. Zo heeft Welkoop modellen die wel 100 stukken per uur splitsen!
 • Formaat
  Kies je voor een compacte machine of heb je nog veel ruimte over? Welkoop heeft zowel compacte als grotere, robuuste modellen. Zo vind je altijd een houtkloofmachine die bij jouw wensen aansluit en in jouw schuur past.

Hout zagen
Heb je de perfecte houtklover gevonden? Maak je haardhoutcollectie dan compleet met een kettingzaag of een wipzaag van Welkoop. De kettingzaag gebruik je om bomen en dikke takken te zagen. Met een wipzaag zaag je de stammen moeiteloos af op het juiste formaat. Daarnaast heeft Welkoop natuurlijk ook vuurkorven waar je het hout in stopt en gebruikt om een vuurtje te stoken. Na al dat harde werk moet je natuurlijk ook van je zelf gekloofde hout kunnen genieten.

Gelukkig kan je het jezelf gemakkelijk maken bij Welkoop! Werken in de tuin wordt een eitje, we hebben alles voor je in huis. Bezoek onze pagina over werken in je tuin.