Vaste planten

Jaar in, jaar uit genieten van een plant? Vaste planten zijn dan de soort die je moet hebben. Deze planten komen elk jaar weer terug. Rijker en mooier! Welkoop verkoopt een steeds weer wisselend assortiment aan vaste planten voor in je border of je plantenbakken. We hebben diverse soorten vaste planten: van bloeiende tot wintergroene. Van laag bij de grond – tot hogerop. Welke vaste plant je kunt kopen verschilt; in onze winkels vernieuwen we het aanbod planten wekelijks.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vaste planten in de tuin

Een tuin zonder planten is voor veel tuiniers ondenkbaar. Planten zorgen voor kleur: in je borders of in plantenbakken. Mooi groen in de winter en veelkleurig in de lente en zomer. In tegenstelling tot eenjarige planten, staan vaste planten meerdere jaren en worden ze daarom ook wel meerjarige planten genoemd. Ze hebben echt een vaste plek in je tuin! Bloeiende vaste planten lijken in de winter af te sterven, maar geen zorgen. De plantjes lopen in het voorjaar weer uit; in de grond blijven de wortels gewoon intact.

Bekende soorten vaste planten zijn bijvoorbeeld: hortensia, rhododendron, struikroos, campanula, lavendel, geranium, salie, ridderspoor, duizendknoop, siergras.

Tip! Insecten, ziekten en schimmels – je planten worden er niet sterker van. Lees ons advies over preventieve en natuurlijke plantversterkers en ontdek hoe je je planten sterk maakt en houdt.

Vaste tuinplanten in een plantenbak of bloempot

Heb je een kleine tuin of balkon? Ook dan zijn vaste tuinplanten een optie. Want ze doen het niet alleen goed in de volle grond, maar ook prima in een plantenbak of bloempot. Het enige waar je rekening mee moet houden, is de waterhuishouding; kan overtollig water niet weg, dan kunnen de wortels gaan rotten. Zorg daarom voor een pot met gaten onderin, of gebruik in dichte bloempotten of plantenbakken perliet of hydrokorrels.

Grond voor je vaste plant

Voor je vaste planten vind je bij Welkoop natuurlijk ook geschikte grond. Ga je je struiken of vaste planten in de border poten, dan kun je de bestaande grond mengen met compost of potgrond. Een voorbeeld van een geschikte potgrond, is onze Welkoop Meerjarige plant Potgrond. Of kijk eens naar Pokon Bio Aanplantgrond voor tuinplanten, bomen en hagen. Ga je een hortensia, rododendron of heide in de grond zetten – dus een zuurminnende plant, dan gebruik je het beste een speciaal hiervoor ontwikkelde potgrond, bijvoorbeeld Welkoop Hortensia en Rododendron potgrond. Zuurminnende planten houden namelijk van een zure grond.