Elektrische grasmaaiers

Snel even over je gazon lopen zodat je grasmat er weer strak uitziet? Met een elektromaaier kan het. Deze grasmaaiers zijn gebruiksvriendelijk, geluidsarm en geven een goed maairesultaat. Bij Welkoop kun je een elektrische grasmaaier kopen van WOLF-Garten. Deze machines zijn ideaal voor kleine en middelgrote gazons. Hoe groter het model, hoe meer de machine geschikt is voor een grotere oppervlakte. Met welke van deze elektrische grasmaaiers jij ook gaat maaien – het bijhouden van je gazon is voortaan een peulenschil.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een elektrische grasmaaier?

Een grasmaaier die elektrisch is, werkt op elektriciteit en doe je met een verlengsnoer aan. Deze grasmaaiers hebben voordelen die ze, anders dan grasmaaiers op benzine en grasmaaiers op accu, geschikt maken voor kleine tot middelgrote gazons. Ten eerste zijn ze goedkoper. Een elektromaaier heb je al onder de honderd euro. Daarnaast heb je – in tegenstelling tot een benzine grasmaaier – een stuk minder onderhoud. Ook maai je comfortabeler: elektrische grasmaaiers zijn lichter van gewicht en produceren minder geluid. En benzine op? Accu leeg? Deze problemen heb je met een elektrische maaier nooit. Je machine is altijd klaar om te gebruiken.

  • Gebruiksvriendelijk: een elektrische gazonmaaier is altijd startklaar: stekker in het stopcontact en maaien maar.
  • Milieuvriendelijk: geen uitstootgassen zoals bij een benzinemotor.
  • Licht van gewicht: elektromaaiers van WOLF-Garten wegen tussen de 10 en 16 kilo.
  • Geluidsarm: tussen de 80 en 90 decibel.
  • Geschikt voor kleine tot middelgrote gazons (tussen 100 en 450 m²) die dicht bij de woning liggen: gebruik de elektromaaier met een verlengsnoer.

Elektrische grasmaaiers bij Welkoop

Bij Welkoop koop je elektrische grasmaaiers van WOLF-Garten. Ze zijn er in verschillende prijsklassen. Hoe hoger de prijsklasse waar de elektrische grasmachine in valt, hoe meer functies of vermogen je krijgt – en hoe meer de machine geschikt is om een groot oppervlakte te maaien.

Heb je een klein gazon? Dan kan het een dilemma zijn: kies je het beste een handmatige kooimaaier, een elektrische kooimaaier of ga je elektrisch maaien? Met een grasmachine die elektrisch is, kost het grasmaaien minder moeite. Ook als je klaar bent. Je hoeft niet te harken, want het maaisel wordt automatisch opgevangen. Het lichtste model van de WOLF-Garten grasmaaier is elektrisch en klein; de elektromaaier weegt maar 10 kilo en de maaibreedte 32 centimeter. Hierdoor is deze machine uitermate geschikt voor kleinere gazons tot ongeveer 150 m². Hoewel compact in te klappen, neemt zo’n elektromaaier wel wat meer opbergruimte in dan een kooimaaier.

Groot gazon? De elektrische grasmaaiers in hogere prijsklassen hebben een grotere opvangzak, grotere maaibreedte en meer motorvermogen. Met een grotere inhoud van de opvangzak, zit de zak minder snel vol en hoef je minder vaak het maaien te onderbreken om de zak te legen. En met een grotere maaibreedte maai je het gazon in minder banen. En dus ben je sneller klaar. Zo heeft WOLF-Garten een elektrische grasmaaier met een maaibreedte van 40 centimeter die probleemloos een gazon tot 450 m² aankan. Maar een bredere maaibreedte betekent ook: minder wendbaar. Dus heb je veel hoeken en obstakels, dan kun je misschien beter voor een niet al te brede elektromaaier gaan.

Ook kunnen de elektrische grasmaaiers uit de hogere prijsklassen mulchen. Dit is een maaitechniek waarbij de machine het versnipperde gras als mulchlaag op het gazon laten liggen. Het gazon neemt deze laag als voeding op.

Is je gazon groter dan 450 m²? Dan kun je waarschijnlijk het beste voor een accu grasmaaier of benzine grasmaaier.