Accu bladblazers

Geen takje of blaadje is meer veilig met een accu bladblazer in je hand. Hiermee blaas je alles bij elkaar in elke uithoek van je tuin. En dat zonder dat je je druk hoeft te maken over of het snoer het wel haalt en of het niet verstrikt raakt. Bij Welkoop koop je een bladblazer op accu van bekende merken. Voor welke je ook gaat – je tuin ligt er voortaan opgeruimd en strak bij.

Bekijk ook accu bladblazers van: STIHL | WOLF-Garten | Stiga

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een accu bladblazer?

Bladblazers zijn er in verschillende soorten. Je hebt elektrische bladblazers, benzine bladblazers en dus accu bladblazers. De accu bladblazer heeft een paar eigenschappen die hem vooral voor de kleine tot middelgrote tuin heel geschikt maakt.

  • Deze bladblazer werkt op accu, een batterij. Je laadt die in huis op aan het stopcontact. Gemiddeld genomen werken de bladblazers op een volle accu zo’n tien tot twintig minuten. Daar kun je 100 m2 tot 600 m2 mee blazen. Dat is voldoende voor kleine tot middelgrote tuinen.
  • Bladblazers maken een hoop herrie. Maar de een nog iets meer dan de ander. Waar een benzine bladblazer tussen de 90 en 110 dB zit, zit de bladblazer op accu tussen de 80 en 100 db. Is het geluidsniveau hoger dan 80 dB, draag dan gehoorbescherming.
  • Omdat de accu bladblazer geen snoer heeft, heb je maximale bewegingsvrijheid. Tijdens het blazen hoef je dus geen rekening te houden met het snoer. Je loopt simpelweg overal heen waar je zijn moet. Om de bomen en struiken heen. Om de tuinstoelen of barbecue heen. Om de auto en fietsen heen. Geen blaadje of takje is meer veilig.
  • Doordat de bladblazer op een accu werkt en niet op benzine, heb je geen gedoe met jerrycans in je schuur, benzine bijvullen en stinkende uitlaatgassen.

Welke bladblazer op accu kies je?

Accu bladblazers zijn er in verschillende prijsklassen. Je kunt een machine kiezen die bij je budget past. Maar ook kun je bepaalde extra opties de doorslag laten geven.

Over het algemeen geldt: hoe duurder de bladblazer op accu, hoe meer vermogen je krijgt. Een merk als Stihl heeft een bladblazer op accu waarmee je tot 20 minuten of 600 m2 kunt blazen. Het vermogen van de bladblazer van Gardena kun je zelf naar wens aanpassen: afhankelijk van het ingestelde vermogen, blaas je er 13 tot 23 minuten mee.

Hoe hard een bladblazer kan blazen, zie je aan de maximale luchtsnelheid (m/s). Hoe hoger, hoe krachtiger de blaaskracht. Toch zegt dit ook weer niet álles. De WOLF-Garten bladblazer bijvoorbeeld beschikt over meerdere blaaspijpen: een smalle voor het wegblazen van natte bladeren en een bredere voor het wegblazen van droge bladeren.

Zowel Stiga als Stihl hebben een accu bladblazer met een uitwisselbaar accusysteem. Dat is handig wanneer je al meerdere tuinmachines van één van deze merken hebt. De accu van de bladblazer van de Stihl BGA 57 gebruik je bijvoorbeeld ook in je accu grasmaaier of accu kettingzaag van Stihl.