Luizen

Lijkt het wel alsof je plant aan het vervellen is? Dan is de kans groot dat je last hebt van luizen. Luizen zuigen de voedingsstoffen en sappen uit groene planten. Als een luis in je plant bijt, infecteert hij deze met een virus. Hierdoor wordt je plant zwakker en verkleurt of verwelkt de plant. Bij Welkoop laten we dit niet gebeuren. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Luizen bestrijden doen we met de merken ECOstyle luizen, Protect Garden en Luxan luizen. Bekijk hier onze producten en begin met luizen bestrijden!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe kun je bladluis bestrijden?

Bladluis bestrijden is gelukkig niet moeilijk. Bovendien kan het ook nog milieuvriendelijk! Luizen bestrijden doen we bij Welkoop op de volgende manieren.

Lieveheersbeestjes

Met de ECOstyle Lieveheersbeestjes Boerderij kweek je je eigen lieveheersbeestjes. De larven van lieveheersbeestjes, adalia, eten honderden bladluizen. Na een week of drie verpoppen ze en zorgen ze weer voor nieuwe eitjes – dus larven. Enkele larven zijn dus al een gemakkelijke, natuurlijke en blijvende manier om je luizen te bestrijden. 

We kweken onze larven op een speciale locatie. Je vindt dit product dus niet in de winkel, maar je kunt het eenvoudig via onze webshop bestellen. Heb je een bestelwaarde van € 40 bereikt? Dan betalen wij je verzendkosten. 

Gaasvliegen

Als iemand weet hoe hij luizen moet bestrijden, dan is het de gaasvlieg wel. Deze natuurlijke vijand van de bladluis hoef je alleen maar uit te strooien over je planten. De rest gaat vanzelf. Plant luizen bestrijden we bij Welkoop dus met de ECOstyle luizen Gaasvlieg. Deze oplossing tegen bladluizen is 100% natuurlijk en effectief. Een gaasvlieg larve eet per dag 50 bladluizen en een vrouwtje legt in haar leven enkele honderden eitjes. Een simpele rekensom! 

Luizen spray

Wil je bladluis in huis bestrijden? Dan is de Luxan luizen Pyrethrum Plantspray voor jou gemaakt! Deze luizen spray bevat pyrethrine. Dit zijn werkzame stoffen uit speciaal geteelde bloemen. Dit geeft de volgende voordelen:

  • Geen schadelijk residu op de planten
  • Extra sterk tegen bladluizen
  • Je planten leven leven langer

Hoe kun je bladluis voorkomen?

Een bladluis voorkomen is natuurlijk beter dan een bladluis bestrijden. En er zijn genoeg manieren om bladluis te voorkomen. Zo is het onderhoud van de plant belangrijk: een plant die niet genoeg water of zonlicht krijgt, is extra gevoelig voor bladluis. Ook overbemesting trekt luizen aan.

Natuurlijke vijanden lokken helpt altijd. Zo zijn er vogels die bladluizen op het menu hebben staan. Denk hierbij aan koolmezen, pimpelmezen en mussen. Wil je bladluizen laten bestrijden? Maak je tuin dan interessant voor deze gevederde vrienden! 

Het beste middel tegen bloedluizen

Heb je last van bloedluis in het kippenhok? Bij Welkoop gebruiken we roofmijt tegen bloedluizen. Als je dit inzet in de juiste periode – van april tot september – ben je zo van je plaag af. Het resultaat is na twee weken al zichtbaar. De hygiëne in je kippenhok is daarbij ook belangrijk. Houd het hok goed schoon en kit naden en kieren af. Zo geef je bloedluizen geen kans. 

Wil je meer weten over luizen bestrijden? Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Kom dan naar één van onze vele winkels. Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Welkoop. Weet wat te doen.