Plantenmanden

Heb je een mooie plant gevonden, maar kan je geen leuke bloempot vinden? Probeer eens een plantenmand voor je plant! Deze manden zijn met plastic gevoerd waardoor er geen water doorheen komt. Dan weet je in elk geval zeker dat je niet door de mand valt! Door de plastic binnenlaag kan je deze decoratieve manden ook binnen gebruiken. Deze manden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Aardappelmanden zijn wat groter en hebben hengsels. Bloemenmanden zijn over het algemeen iets kleiner, met één hengsel, die je gemakkelijk met één hand kunt dragen. Een gevlochten plantenmand kan bestaan uit verschillende materialen waaronder: rotan of riet. Bij Welkoop vind je een plantenmand die bij jou past.

Populaire producten: Hanging baskets | Plantenbakken | Bloempotten

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Plantenmand kiezen

Een plantenmand laat je plant nog beter stralen. Manden zijn er in veel stijlen, daardoor passen deze in ieder interieur. Ben je gek op de landelijke stijl? Houd je van stoer en robuust? Kies dan voor een rotan mand. Heb je graag fijn gevlochten manden voor op de salontafel? Neem dan een rieten plantenmand. We kunnen er kort over zijn; er is een mand voor iedereen!

Rotan of rieten plantenmand?
Een mand voor planten bestaat in verschillende soorten en maten. Er zijn twee veelvoorkomende materialen waarmee de manden gemaakt worden, ieder met zijn eigen eigenschappen:

 • Rotan
  Rotan is een hard type liaan wat groeit in het tropisch regenwoud. Het is een milieuvriendelijk product dat geen onderhoud nodig heeft. Rotan kan wel tegen een beetje regen, maar laat dit niet te lang nat buiten staan. Het rot dan.
 • Riet
  Riet is een waterplant die we allemaal herkennen van aan de slootkant. Wanneer je een rieten mand hebt, zijn deze vaak gemaakt van pitriet. Pitriet is het binnenste deel van een stuk rotan. Riet kan zonder behandeling niet tegen regen, rieten plantenmanden kan je dus beter alleen binnen gebruiken.

Zowel rotan en riet kan je voorzichtig schoon maken met een sopje met lauw water en een zachte borstel.

Formaat manden
Een plantenmand klinkt heel groot, maar komt in meerdere formaten.

 • Aardappelmand
  Dit type mand heeft twee handvatten waardoor je het makkelijk kunt tillen. Voor zowel tafelplanten als sta planten is er een aardappelmand met het juiste formaat.
 • Bloemenmand
  Dit type mand heeft één groot hengsel. Daarom kan je hier geen grote planten in kwijt. Denk meer aan een mooi stukje op tafel, met een paar kleine plantjes en een kaars. Ook kan je deze manden gebruiken om een bos bloemen in te dragen. Houd er wel rekening mee dat je deze dan wel vlug in water moet zetten zonder mand.

Manden gebruiken voor planten
Plantenmanden zijn vaak al klaar om te gebruiken voor een plant. Er zit een plastic voering in waardoor er geen water uit de mand lekt. Hier kan je dus al meteen de plant met aarde instoppen.
Heb je een mand zonder plastic? Zet dan een naturel bloempot in de mand, of doe er zelf plastic in. Zo kan je deze mand alsnog gebruiken voor een plant.

Bloemenmand als cadeau
Is je moeder bijna jarig? Moederdag om de hoek? Koop dan een bloemenmand en stel hierin een leuk bloemenstukje samen met vrolijke gekleurde bloemetjes. Doe er een mooi decoratief folie en een strik omheen: super leuk om te geven!

Past een rieten plantenmand toch niet bij jou? Kijk dan bij onze:

 • Plantschotels
 • Hangpotten
 • Balkonbakken
 • Bloempotten