Buxusmotten

Je ziet ze de laatste jaren steeds vaker: buxusmotten. Sinds 2007 hebben ze zich verspreid in het hele land. Heb je buxusstruiken? Slecht nieuws. De rupsen van buxusmotten zijn namelijk echte veelvraten. Als die het eenmaal op je planten gemunt hebben, laten ze er niets van over. Bij Welkoop weten we hoe we buxusmotten moeten bestrijden. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. We hebben producten tegen buxusmotten van de merken Protect Garden, Solabiol en ECOstyle buxusmot. Bekijk ons aanbod hieronder en red je buxusstruiken!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wanneer buxusmot bestrijden?

Wanneer je de buxusmot moet bestrijden, is afhankelijk van de temperatuur. Is het voorjaar warm? Dan kunnen de buxusmotten vroeg verschijnen. Is het najaar warm? Dan eten de rupsen nog langer voordat ze hun cocon in gaan. Gemiddeld genomen vindt de rupsenvraat plaats tussen april en oktober. Generaties buxusmotten overlappen elkaar, waardoor er praktisch altijd rupsen in die periode aanwezig zijn.

Bestrijding van de buxusmot

Een buxusmot voorkomen is eigenlijk niet mogelijk. Dus als je geen kaalgevreten struiken wilt, is het handig om buxusmotten op tijd te bestrijden. We doen dit door feromoonvallen te plaatsen, handmatig rupsen te verwijderen of natuurlijke vijanden te lokken.

De beste buxusmotval

Met een feromoon buxusmotval vang je mannelijke buxusmotten, waardoor er minder vrouwelijke buxusmotten bevrucht kunnen worden. Hierdoor krijg je minder eitjes, minder rupsen en minder schade. 

Onze ECOstyle buxusmotval is hiervoor een goede keuze. Deze buxusmotval is natuurlijk en effectief, gemakkelijk in gebruik en heeft een zichtbare werking. Je kunt dit product en al onze andere producten gewoon op de webshop bestellen. Vanaf € 40 euro betalen wij de verzendkosten! 

Buxusmotten handmatig verwijderen

Heb je niet zo veel planten? Dan kun je de meeste buxusrupsen gewoon met de hand verwijderen. Of de aangetaste delen snel wegknippen. Het is altijd een goed idee om deze handmatige aanpak te combineren met een buxusmotval. 

Ben je klaar met snoeien? Breng je snoeiafval dan afgedekt naar het recyclepark. We willen natuurlijk niet bijdragen aan verdere verspreiding! 

Natuurlijke vijanden lokken

Buxusmotten zijn nog niet zo lang in Nederland, maar staan al wel bij enkele fijnproevers op het menu. Vogels, eenden en vooral kippen vind het heerlijk om naar buxusmotten te pikken. Houd je kippen? Laat ze dan eens los tussen de buxus. Je zult zien dat ze binnen de kortste keren je haag leegeten. 

Ben je op zoek naar meer informatie over bestrijding van de buxusmot? Bezoek dan één van onze vele winkels. Onze specialisten staan klaar om jou te voorzien van persoonlijk advies. Welkoop. Weet wat te doen.