Bloemzaden

Kleur in je tuin? Dat kan door bloemenzaden te zaaien. Bij Welkoop hebben we bloemzaadjes van de merken DCM, Buzzy en Hortitops. Je kunt deze bloemzaden kopen in een Welkoop-Winkel of ze online bestellen. Zo heb je binnen de kortste tijd viooltjes, geraniums, zonnebloemen, afrikaantjes, hyacinten en andere fleurige, geurige bloemen in je tuin.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een tuin vol bloemen

Een tuin vol bloemen. Het ziet er oogstrelend uit. Maar, bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken; zo zijn er bloemenmengsels met geurende bloemen of zelfs eetbare bloemen. En niet alleen zélf word je vrolijk van bloemen – ook insecten genieten er volop van. Zo zijn er speciale bloemzaden voor bijen, lieveheersbeestjes of vlinders. En het merk Buzzy heeft in hun collectie met ‘friendly flowers’ zelfs bloemenmengsels die aantrekkelijk zijn voor vogels!

Vind je het belangrijk dat de bloemen in je tuin van biologische teelt zijn? Het merk Buzzy heeft een organic-lijn met biologische bloemzaden.

Bloemenmengsel

Met een bloemenmengsel creëer je een bloemenweide. Je mengt zo’n zakje bloemenzaadjes met graszaad. Het mooie is dat een bloemenmengsel allerlei soorten bloemen bevat en dus een gespreide bloeitijd heeft. Zo vind je in een zakje met wilde bloemen zaden van bijvoorbeeld de margriet, korenbloem, ridderspoor, klaproos en lupine.

Een bloemenweide heeft weinig onderhoud nodig. Lees ook ons advies over de bloemenweide.

Eenjarige of meerjarige bloemzaden kopen?

In de wereld van de bloemzaden heb je onder andere de keuze tussen eenjarige en meerjarige bloemen. Van welke soort bloemen ga je zaden kopen? Het verschil tussen deze twee soorten is niet hoelang je er plezier van hebt, maar hoe snel de bloemen bloeien.

  • Bij eenjarige bloemen geldt: zaaien en bloeien in hetzelfde jaar. Je ziet dus na het inzaaien snel resultaat. Belangrijk is wel om deze zaadjes niet te diep en te dicht op elkaar te zaaien. Op het zakje bloemenzaadjes lees je de precieze instructies voor het inzaaien.
  • Bij meerjarige bloemen moet je meer geduld hebben: deze zaden moeten eerst kiemen en groeien. Bloeien gebeurt vaak pas in een volgende lente. Wél bloeien ze dan al vroeg in het seizoen. Voor meer uitleg over eenjarige en meerjarige bloemzaden lees je ons advies over de bloemenweide.

Tip: de bloemzaden op deze pagina kun je filteren op bloeitijd of zaaitijd.

Bloemzaden bestellen bij Welkoop

Je kunt onze bloemzaden kopen in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt, maar ook kun je online bloemzaden bestellen. Voor de meeste artikelen die je laat thuisbezorgen geldt: op werkdagen voor 18:00 uur besteld, de volgende dag in huis. En dan inzaaien maar!