Houtvezel

Ben jij van plan om houtvezel te kopen voor je konijn, hamster of cavia? Goed idee! Houtvezel is een uitstekende onderlaag in je knaagdierenverblijf. Knaagdieren vinden het namelijk heerlijk om in het houtvezel te woelen. Vooral in een dikke onderlaag kunnen ze naar hartenlust graven. Bovendien is houtvezel niet duur en krijg je er veel bodembedekking voor terug. Wij hebben een ruim aanbod aan houtvezels en beukensnippers van ons eigen Welkoop huismerk. De allerbeste ondergrond voor jouw favoriete knaagdier, gratis thuisbezorgd vanaf € 40!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is het verschil tussen zaagsel en houtvezel?

Houtvezel wordt soms ook wel zaagsel genoemd. Dat is op zich logisch, maar toch zijn dit twee verschillende producten. Zaagsel is namelijk heel fijn afval - stof, eigenlijk - dat vrijkomt als je bomen of planken zaagt. Dit is veel te stoffig en niet geschikt als bodembedekker voor je knaagdier. Als je zelf snel last heb van je luchtwegen is het trouwens ook geen aanrader. 

Houtvezel, of houtkrullen, is schaafsel van planken of bomen. Het is dus geen stof, maar het zijn dunne plakjes hout. Houtvezels zijn een goedkope optie om het verblijf van je konijn, hamster of cavia mee te vullen. Bij Welkoop kun je houtvezel in grootverpakking kopen!

Hoe breng je houtvezel aan in het verblijf van je knaagdieren?

Wil je weten hoeveel houtvezel je als bodembedekking in het hok moet strooien? Dat hangt ervan af wat voor knaagdier je hebt. Bij kleine knaagdieren, zoals muizen, dwerghamsters, hamsters en gerbils, brengen we een dikke laag van minimaal 20 centimeter aan. Hierin kunnen ze lekker woelen, graven en gangetjes maken. Jij vult het verblijf met houtvezel en je huisdier doet de rest! 

Heb je grotere knaagdieren, zoals een cavia, een konijn of een degoe? Dan is het voldoende om de bak te vullen met een laag van 10 centimeter. Zodra je dit gedaan hebt, druk je de laag aan zodat er nog ongeveer 5 centimeter overblijft. Gaat de onderlaag geuren? Dan weet je dat het tijd is om te verschonen. Je hoeft alleen de vieze plekjes te verwijderen, de rest kun je gewoon laten liggen. 

Ben je benieuwd naar onze andere producten voor knaagdieren? Kijk gerust verder op onze online webshop met meer dan 20.000 producten! Wil je meer informatie over de huisvesting van je knaagdier? Lees dan de blogs op onze website of kom naar één van onze vele winkels voor meer deskundig advies van onze specialisten. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Welkoop. Weet wat te doen.