IJskrabbers

Wanneer de temperatuur naar het vriespunt daalt, breekt ook de tijd van bevroren autoruiten weer aan. Door de bevroren ruiten wordt jouw zicht verminderd en dat is gevaarlijk bij het autorijden. Om snel je bevroren ruiten ijsvrij te maken is het belangrijk om een goede ijskrabber in je auto te hebben. Welkoop vindt het belangrijk dat jij zonder gevaar de weg op kan. Bekijk ons uitgebreide aanbod ijskrabbers in onze webshop of in één van onze vele winkels. Koop je online? Wij leveren jouw bestelling tot aan de deur, vanaf €40,- doen we dit geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Dit zijn de beste ijskrabbers

Er zijn verschillende soorten ijskrabbers waarmee je jouw autoruiten eenvoudig ijsvrij maakt. Kies voor een standaard krabber, een ijskrabber met handschoen of een krabber waar een sneeuwborstel aan zit. Er is niet een bepaald soort ijskrabber dat specifiek de beste is. Alle krabbers werken namelijk op dezelfde manier. Wel is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zorg ervoor dat jouw ijskrabber over de volgende eigenschappen beschikt:

  • Een stevig blad waar je voldoende kracht op kunt zetten;
  • Scherpe tanden die over de gehele breedte van het blad zitten;
  • Een stevig handvat met een zachte grip.

Bekijk wat voor soort ruiten jouw auto heeft en baseer daarop de ijskrabber die je aanschaft. Bij platte ramen is het minder belangrijk om hele scherpe tanden te hebben. Bij platte autoruiten kom je namelijk al sneller onder het ijs. Zorg verder dat je voldoende kracht op de ijskrabber kunt zetten. Zo maak je gemakkelijker je ruit met één hand schoon, dit bespaart een hoop kracht en energie. Bij een stevige krabber met onscherpe tanden gaat dit een stuk moeilijker.

Tips voor het krabben van jouw autoruiten

In de ochtend wil je zo snel mogelijk kunnen vertrekken. Volg deze tips en bespaar jezelf tijd bij het krabben van jouw autoruit. Krabben ging nog nooit zo makkelijk. 

  1. Zet je motor niet van tevoren aan, dit is namelijk erg slecht voor je auto. Om beslagen ruiten te voorkomen, kun je de ramen alvast op een klein kiertje zetten.
  2. Maak met de tanden eerst een klein gaatje, zo kom je gemakkelijk onder het ijs.
  3. Werk van boven naar beneden, zo voorkom je dubbel werk.
  4. Maak alle ramen ijsvrij, hier horen ook de spiegels bij.
  5. Doe voor het instappen nog een laatste check of je zicht voldoende is voor een veilige rit.

Hopelijk helpen deze tips, in combinatie met een goede ijskrabber, jouw autoruiten ijsvrij te maken in een handomdraai. Wil je nog beter voorbereid zijn op de winter? Bekijk het aanbod sneeuw & ijs van Welkoop. Hier vind je onder andere sneeuwschuivers en diverse sleeën.