Schipperstruien

Een schipperstrui is een populair kledingstuk dat voornamelijk gedragen wordt als werkkleding. Tegenwoordig is dit kledingstuk ook zeer populair onder natuurliefhebbers of andere personen die graag buiten zijn. Het beschermt de huid tegen koude weersomstandigheden en kan tegen een stootje. Een schipperstrui is zeer comfortabel vanwege de prettige pasvorm. Welkoop biedt schipperstruien aan in een herenmodel. Ben je benieuwd hoe een schipperstrui jou zou staan? Kom een heren schipperstrui passen in een van de vele Welkoop winkels. Door de vele locaties is er altijd een winkel bij jou in de buurt. Shop je liever online? Bestel dan gemakkelijk jouw favoriete product in de webshop. Het product wordt thuisbezorgd en dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Comfortabele schipperstruien voor heren in elk seizoen

Een schipperstrui voor heren is geschikt voor (bijna) elk seizoen. De trui beschermt tegen de koude wintermaanden en is gemakkelijk te dragen onder een winterjas. Tijdens de lente en de herfst kunnen er frisse dagen zijn. Een schipperstrui is ideaal voor dat soort dagen. Zelfs in de zomer, bij koudere dagen of in de avond wanneer het sterk afkoelt, is deze trui een fijne uitkomst. 

De originele blauwe schipperstrui voor heren

Van origine is de trui door zeelieden naar het land gebracht. Bemanningsleden van een boot droegen vaak een typerende trui met een col en knopen. Door de jaren heen is die trui verder ontwikkeld tot een col met een rits. Naast de col laat de trui zich kenmerken door de aansluitende pasvorm. Door ontwikkeling is de stof veranderd van wol naar materialen als (poly)acryl. Deze stof is een stuk steviger dan wol omdat de trui voornamelijk als werktrui wordt gedragen. Tegenwoordig dragen niet alleen zeelieden een schipperstrui, maar is deze trui ook terug te vinden in andere beroepsgroepen. 

Tijdens de verschillende werkzaamheden moet de trui bestand zijn tegen een stootje. 

Een heren schipperstrui mag niet ontbreken in jouw (werk)garderobe

Heb je een trui gevonden die aan jouw voorwaarden voldoet? Bestel hem gemakkelijk via onze webshop. Breng een bezoek aan een van de vele winkels als je de trui liever van tevoren past. Onze medewerkers staan voor je klaar met passend advies. Daarnaast kun je jezelf online inlezen over werkkleding voor heren op onze website. Mocht een schipperstrui niet jouw voorkeur hebben, neem dan eens een kijkje op onze pagina voor werksweaters of werktruien.