Slazaden

Nederlanders zijn gek op sla; van ijsbergsla tot kropsla, we houden er gewoon van. Vaak gebruiken we sla als een extra gerecht naast een heerlijk stuk vis of vlees, het is lekker fris en daarom serveren we het graag als bijgerecht. Het is natuurlijk gemakkelijk om sla in de supermarkt te kopen, maar hoe leuk  is het om zelf slazaden te zaaien. Je kunt het eenvoudig laten groeien in je eigen tuin en vervolgens eet jij superverse sla uit eigen tuin. En we kunnen je garanderen… Uit eigen tuin smaakt het ook nog eens veel lekkerder!

Bekijk ook Wortelzaden | Preizaden | Maiszaden | Andijviezaden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Zelf sla kweken?

Als je op zoek bent naar slazaad om zelf sla te kweken is het goed om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Over het algemeen zijn slazaadjes erg makkelijk om te telen. Slazaad heeft namelijk maar 6 tot 8 weken nodig om te groeien. Hierdoor is het goed om de slazaden al in een vroeg stadium te verspenen. Afhankelijk van hoeveel sla jij nodig denkt te hebben kun je bepalen hoe vaak je sla zaden, kropsla zaden of rucola zaadjes gaat zaaien. Als je iedere week verse sla op tafel wilt, zul je ook regelmatig moeten zaaien.

Verschillende soorten sla zaden

Er zijn verschillende soorten sla die je in eigen tuin kunt zaaien, waaronder bijvoorbeeld rucola zaad. Rucola zaadjes zijn relatief snelgroeiend. Deze slazaden kiemen erg snel en zijn soms al binnen drie weken klaar om geoogst te worden. Het is wel goed om de weersomstandigheden in de gaten te houden. Rucola zaadjes zijn vaak niet bestand tegen hete, zomerse temperaturen. Geef deze koolsoort dan ook voldoende water. 

Slazaden zaaien

We raden aan om te starten met het zaaien van slazaden rond half maart tot aan begin augustus. Rond deze periode heb je de meeste kans op de beste kwaliteit van de zaden. Wanneer je liever eerder wil beginnen, zoals in februari, gebruik dan een glazen kas. Als je aan de slag gaat met de slazaden van Welkoop kun je het beste een oppervlakte per plantje van 30 bij 30 centimeter aanhouden. Hierbij heb je per 3 á 4 weken genoeg aan één zaaisel!

Slazaad kopen bij Welkoop

Wil jij aan de slag met het zaaien van slazaden, maar weet je nog niet wat de beste keuze is voor jou? In een van onze vele winkels staan specialisten voor je klaar om jou te adviseren over welke slazaden het meest geschikt zijn voor jou. Ben je er uit? Bestel jouw slazaden dan eenvoudig via onze webshop!