Accu grasmaaiers

Comfortabel het gras maaien zonder veel geluid, gewicht, trillingen en onderhoud? Dat is grasmaaien met een accu grasmaaier. Deze machines werken op accu, dus je bent flexibel om te maaien waar je wilt. Bij Welkoop kun je een accu grasmaaier van Stihl of Stiga kopen. Ga voor een lichte machine voor een klein gazon of een zwaardere machine die ook middelgrote gazons aankan. Zo ligt je gazon er, zonder veel gedoe, het hele jaar door netjes bij.

Bekijk ook: Alle grasmaaiersSTIHL accu grasmaaiersStiga accu grasmaaiers

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een grasmaaier op accu?

Een grasmaaier op accu is vergelijkbaar met een grasmaaier op elektriciteit. Het verschil is dat je geen snoer hebt; de machine wordt aangedreven door een batterij. En dus hoef je tijdens het maaien niet te letten op waar het snoer is. Ook maai je waar je wilt. Zo kun je zelfs een gazon aan de voorkant van je huis maaien – of bij de buren. Je hebt met een accu maaimachine dus meer bewegingsvrijheid.

Tip! Lees ook ons advies over gazon en grasmaaiers.

Als het over flexibiliteit gaat, is de accu gazonmaaier vergelijkbaar met een benzine grasmaaier – maar ook hier zijn er verschillen. Zo maai je met een grasmaaier op accu comfortabeler: zonder het lawaai, de trillingen, het onderhoud of de uitstoot die bij een benzinemotor komen kijken. Met accumaaiers heb je ook geen gedoe met de motor starten met een trekkoord of benzine bijvullen en bewaren; je laadt de accu gewoon op in het stopcontact en bent goed om te gaan. Hieronder sommen we de voordelen van een grasmaaier met accu op.

  • Bewegingsvrijheid: maaien zonder dat je een stopcontact in de buurt hoeft te hebben en zonder een snoer waar je tijdens het maaien rekening mee moet houden.
  • Gebruiksvriendelijk: geen getrek aan een koord om de motor te starten, geen benzine nodig, minder onderhoud.
  • Milieuvriendelijk: geen uitstootgassen zoals bij een benzinemotor.
  • Geluidsarm: tussen 77 en 90 decibel.
  • Licht van gewicht: makkelijk vooruit te duwen en makkelijk manoeuvreren op hellende vlakken en rond bomen, decoraties of andere obstakels.
  • Geschikt voor kleine tot middelgrote gazons (tussen 150 m² en 750 m²).

Accu grasmaaier bij Welkoop

Bij Welkoop kun je accumaaiers van Stiga en Stihl kopen. Ze zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Je hebt lichte machines voor kleine oppervlakken onder tweehonderd en driehonderd euro, maar ook accumaaiers die duurder zijn en grotere oppervlakken aankunnen. Over het algemeen geldt: hoe duurder, hoe meer de machine geschikt is voor een (middel)groot gazon. Ook kun je met een accu grasmaaier uit een hoger prijssegment vaak mulchen.

Een Stiga of Stihl grasmaaier op accu beschikt, afhankelijk van het model, meestal over een opvangbak met een inhoud tussen 30 of 40 liter en een maaibreedte tussen 30 en 38 centimeter. Hoe breder de maaibreedte, hoe minder vaak je heen en weer over je gazon hoeft te lopen. Maar ook: hoe minder wendbaar je bent. Heb je veel obstakels zoals bomen, bochten of hellingen, dan is een smalle maaier die wendbaarder is weer handiger; die komt makkelijker op moeilijk bereikbare plekken.

Met een Stiga accu grasmaaier kun je zo’n 20 tot 45 minuten maaien – afhankelijk van het model. Gebruikelijk is om de accu elke keer na het maaien op te laden. Zo is je grasmaaier altijd startklaar. Om de accuduur nog efficiënter te gebruiken, heeft Stihl elke accu grasmaaier voorzien van een eco-modus. De machines passen het toerental van de motor aan op het vermogen dat op dat moment werkelijk nodig is. Deze accumaaiers werken hierdoor energiezuinig. Heb je naast een Stihl accu maaier nog meer accu tuinmachines uit de Stihl Compact serie, dan kun je één accu gebruiken op meerdere machines. Handig!