Houtpellets

Wat je ook verwarmt, met een pelletkachel heb je hoog rendement en veel controle over de hoeveelheid warmte. De geperste pellets zijn een goede brandstof en aantrekkelijker om op te slaan dan stookolie. Er zijn namelijk geen maatregelen nodig om houtpellets op te slaan en de hoeveelheid energie die ze leveren is 5 kWh/kg. De pellets hebben geen slakvorming of asresten omdat ze duurzaam worden geproduceerd. Of je nu goedkope houtpellets in bulk zoekt of simpelweg per zak, bij Welkoop hebben we wat je zoekt.

Bekijk ook: Haardhout | Terraskachels | Bruinkoolbriketten

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Huis of haard verwarmen

In de koude wintermaanden is het wel zo prettig als je er warmpjes bij zit. Een houtpelletkachel is een bron van veel warmte, voor weinig geld. In moderne huizen wordt tegenwoordig gasloos verwarmd. Wie de knusheid van een kachel mist, maar wel duurzaam wil stoken, doet er goed aan om een kachel voor houtpellets te kiezen. Ook kan je een pelletketel of biomassaketel laten installeren. Daadwerkelijk een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor gas.

Kiezen voor houtpellets

Houtpellets zijn een efficiënte brandstof. De pellets worden gemaakt van het zaagsel dat overblijft bij het snijden van planken. Dat betekent dat afval wordt omgezet in iets nuttigs. Super duurzaam dus! Omdat de pellets van houtafval worden gemaakt, is het duurzamer dan het verbranden van hout in een houtkachel. Aan het zaagsel wordt niets toegevoegd, de pellets kleven aan elkaar door de natuurlijke hars die in het hout voorkomt. Door het gebrek aan chemische stoffen is de verbranding relatief schoon. Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor houtpellets, deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Kwaliteit
  Als je kiest voor houtpellets van goede kwaliteit, dan weet je dat de kachel nooit verstopt komt te zitten. Bij Welkoop bieden we enkel pellets die ENplus en A1 gecertificeerd zijn, dat garandeert een schone verbranding en een betrouwbare warmtebron.
 • Kosten
  Pellets zijn een goedkoop alternatief voor fossiele brandstoffen en door groot in te slaan weet je het helemaal zeker. Doorgaans zijn de kosten 25 tot 50 procent lager! Wel zo lekker om deze winter er warmpjes bij te zitten voor weinig geld.
 • Milieubewust
  De houtpellets worden zo veel mogelijk plaatselijk geproduceerd. Zo worden de transportkosten laag gehouden en is de belasting op het milieu op voorhand al laag. De pellets zijn zelfs zo efficiënt dat de verbranding CO2-neutraal is. Let hierbij wel goed op het ENplus en het A1 label- die garanderen de goede kwaliteit. Dan heb je een zo schoon mogelijke verbranding.
 • Handig
  Er is nagedacht over het formaat van de zakken houtpellets. Zo zorgen ze bij Pelfin dat de pellets in zakken zitten van 12,5 kilo. Dat betekent dat de gehele inhoud van de zak in het reservoir past. Geen halfvolle zakken meer die rondslingeren! Ook handig; de meeste pelletkachels zijn volledig automatisch. Dan hoef je alleen het reservoir af en toe bij te vullen en meer niet.

We weten van alles over warmte bij Welkoop. Je kunt bij ons terecht voor je openhaard of kachel, maar ook voor de barbecue. Lees hier gerust alles over brandstoffen en haardhout!