Pindakaaspothouders

Om de potten vogelpindakaas goed te presenteren in je tuin én aan de vogels, zijn er de pindakaashouders. Je hangt een houder ergens in je tuin waar je hem goed ziet – en waar de vogels er veilig bij kunnen. Dop eraf, pot erin en de pindakaas blijft vrij van regen of sneeuw. Ook valt de pot in zo’n stevige houder niet om. Bij Welkoop hebben we verschillende houders. Van een eenvoudig pindakaashuisje tot pindakaaspothouder voor kleine vogels in het bijzonder; een pindakaashouder met beschermkooi houdt de grote vogels op afstand en laat de kleine tuinvogels rustig en veilig eten.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Een pindakaashuisje in je tuin

Je hebt voederhuisjes waarmee je tuinvogels voorziet van wat lekkers. Maar ook kun je je gevederde vrienden trakteren op smeuïge pindakaas. Je maakt werkelijk elke vogel blij met een pindakaaspothouder in je tuin! Hoewel, niet met de houder natuurlijk, maar met de pot pindakaas die je erin zet. Vogels vinden vogelpindakaas heerlijk! En het mooie is dat dit goedje ook nog eens gezond is voor de tuinvogel.

Natuurlijk zet je een pindakaaspot niet zomaar op je tuintafel, waar hij zo omvalt en op de grond rolt. En waar er water inregent. Bovendien is dit een gevaarlijke plek. Katten kunnen er zo bij! Beter plaats je de vogelpindakaas in een pindakaashouder: een constructie die speciaal bedoeld is voor pindakaaspotten en die je ergens in je tuin ophangt.

Pindakaaspothouder bij Welkoop

Van hout of metaal, voor één pot of meerdere – we hebben bij Welkoop voor elke tuin een geschikte pindakaaspothouder. Sommige houders hebben veel weg van normale vogelhuisjes. Maar waar een regulier vogelhuisje een holle ruimte heeft waar de vogels in nestelen, is er in een pindakaashuisje alleen plek voor een pindakaaspot. Je zet de pot er, zonder dop, horizontaal in. Het dakje erboven voorkomt dat er neerslag in komt. Er zijn huisjes voor één pot, maar ook huisjes voor drie potten.

Pindakaaspothouder voor kleine vogels

Alle vogels zijn gek op pindakaas – ook de grote. Naast dat je pindakaas zó op is, als de grote jongens ervan eten, jagen ze ook de kleine vogels weg. Een pindakaaspothouder met beschermkap of -kooi is daarom geen verkeerd idee. De metalen constructie eromheen is als een beschermkooi voor de pindakaaspothouder en houdt de grote vogels letterlijk op afstand. Zo kunnen de kleine vogels rustig en veilig eten. In plaats van een pindakaashouder met beschermkooi, kun je ook gaan voor een houder met een hefboom. Kleine vogels kunnen er makkelijk op zitten. Maar gaan de grotere vogels erop zitten, dan zwiept de lat naar beneden! Beschik je al over een pindakaashouder, dan kun je altijd nog een losse beschermkap over de pindakaaspothouder plaatsen.

Pindakaas voor de pindakaashouder

Naast de pindakaaspothouders vind je bij Welkoop ook de vogelpindakaas die erin hoort. We hebben pindakaas in verschillende smaken. Kies voor ons eigen Welkoop-merk of ga voor een vogelpindakaas van Vogelbescherming Nederland. Natuurlijk wil je je pindakaashouder niet leeg hebben hangen. Bij Welkoop hebben we daarom grote voordeelverpakkingen met drie of acht potten vogelpindakaas. Zo heb je je pindakaashuisje de hele winter gevuld!