Schildersbenodigdheden

Om een tuindeur, kozijn, hekwerk, schutting, tuinhuis of tuinset te schilderen, heb je goed materiaal nodig. Naast verf, lak, beits of olie vind je bij Welkoop daarom alle schildersbenodigdheden die je voor deze verfklussen nodig hebt. Van schuurpapier tot tape en van schaduwnet tot kwast. Door het houtwerk en ijzerwerk in je tuin goed te onderhouden, bescherm je het tegen weersomstandigheden en verleng je de levensduur van het materiaal.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Welke schildersbenodigdheden?

Welke schildersbenodigdheden je precies nodig hebt, hangt natuurlijk af van de schilderklus. Hieronder lichten we de meest voorkomende stappen uit en beschrijven we welke schildersbenodigdheden er zoal zijn om te gebruiken.  

 • Schoonmaken
  Het te schilderen oppervlak moet eerst schoon zijn. Loszittende verf verwijder je met een verfkrabber, roest en vuil (bijvoorbeeld op hekwerk) borstel je weg met een staaldraadborstel. Gebruik ontvetter of verfreiniger om het oppervlak vetvrij te maken.
 • Gladmaken
  Nu het oppervlak schoon is, kun je beginnen aan de volgende stap: gladmaken. Om gaten uit te vlakken hebben we plamuurmessen, voor de randjes kitpistolen. En voor het schuren vind je in ons assortiment papier, blokken en pads voor verschillende oppervlaktes.
 • Afplakken en afdekken
  Natuurlijk wil je dat het resultaat netjes wordt. En dus kun je bij Welkoop allerlei soorten afplaktape kopen. Om vloeren en meubels te beschermen hebben we afdekfolie tot een formaat van vier bij zes meter.

  En staat de zon op het object dat je gaat schilderen? Verven in de volle zon is geen goed idee. Zowel tijdens als na het schilderen kunnen er problemen ontstaan: er ontstaat een streepeffect tijdens het verven, de verf droogt te snel of er ontstaan blaasjes in de verf omdat het oppervlakte te warm is. Wil je de zon weren, hang dan een schaduwnet op.

 • Roeren
  Nu het oppervlak er klaar voor is, kun je de verf er klaar voor maken. Dus: schildershandschoenen aan en roeren maar. Bijvoorbeeld met verfroerhoutjes of een verfmixer.
 • Kwasten en rollers
  In het succes van het schilderwerk speelt de kwast of roller een grote rol. Beits kun je goed met een blokborstel, platte of ronde kwast aanbrengen van het merk SAM. Je herkent deze verfkwasten aan hun groene uiteinde. Voor lakverf op solventbasis hebben we de platte verfkwasten eveneens van het merk SAM, te herkennen aan hun rode uiteinde.

  Ga je grotere oppervlaktes beschilderen? Dan is een roller een uitkomst. We hebben muurverfrollers waarmee je de verf zonder spatten aanbrengt. En ook zijn er de lakrollers voor het met beits behandelen van tuinhuisjes, priëlen en schuttingen. Voor het schilderen met alkydverf kun je gaan voor een lakviltroller.

  Voor moeilijk te bereiken plekken hebben we de radiatorkwast, bokkenpoot en de telescoopsteel met een variabele lengte tot wel twee meter.

 • Opruimen;
  Zijn er spatjes verf op het raam gekomen? Met een plamuurmes of glaskrabber verwijder je ze zonder het glaswerk te beschadigen. Verfafval ruim je op met behulp van stevige grofvuilzakken. 

Klussen met Welkoop

Bij Welkoop vind je alles om in je tuin te verven en klussen. Niet zeker welke schildersbenodigdheden je precies nodig hebt voor jouw verfklus? We adviseren je graag in de Welkoop-winkel