Haardhout

Wil jij je kachel of vuurkorf weer eens gebruiken? Dan heb je goed haardhout nodig. Bij Welkoop zijn er verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Elk houtsoort heeft andere eigenschappen en is daarom geschikt voor andere doeleinden. Zo is gemengd haardhout bijvoorbeeld gemakkelijk aan te maken en geeft veel warmte af, terwijl  eikenhout langzaam brandt en langdurig veel warmte afgeeft. Bij Welkoop is er een groot aanbod haardhout beschikbaar van onder andere Fancy Flames, Masterfire en van Welkoop zelf.

Bekijk ook: 1m³ haardhout | Houtpellets | Kachelbrandstof

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Haardhout of brandhout kopen

Marshmallows roosteren boven een vuurkorf of lekker voor de openhaard kruipen met een goed boek. Een knisperend vuurtje is een genot om naar te kijken, te luisteren en om te voelen. Van vuurkorf tot openhaard, het is een bron van gezelligheid en warmte. Voor het haardhout kan je zelf een boom omhakken, maar dan ben je niet van succes verzekerd! Elke houtsoort geeft een ander soort vuur. Je kunt makkelijker kiezen door rekening te houden met een aantal eigenschappen van brandhout:

  • Brandduur
    Dichte en compacte houtsoorten zoals beuken en eiken branden lang en gelijkmatig. Niet eenvoudig aan te steken, maar wel ideaal voor een gezellige (en vooral lange) avond! Hoe langer de brandduur, hoe minder vaak je haardhout hoeft bij te leggen. Daar komt bij dat bijvoorbeeld eiken en beuken een grote warmte afgifte hebben. Perfect voor marshmallows!
  • Haardsoort
    Je tankt geen diesel als je benzine rijdt. Dat geldt eigenlijk ook voor hout en je type haard. Of je nu echt openhaardhout zoekt, simpelweg brandhout voor de vuurkorf of hout dat snel veel hitte afgeeft in je houtkachel; het is een kwestie van de goede keuze maken. Berken is bijvoorbeeld voor elke haard geschikt en brandt snel. Beuken doet daarvoor niet onder, maar brandt dan weer langer en is minder makkelijk aan te steken. Het is dus maar wat je voorkeur heeft!
  • Milieubewust
    Het is niet voor niks dat de houtkachel steeds meer verdwijnt. Het rendement is nu eenmaal nogal laag. Soms is het wel de ideale oplossing en daarnaast erg gezellig. Dan is het wel een fijn gevoel als je CO2 neutraal verbrandt. Het haardhout bij Welkoop heeft het FSC-keurmerk en wordt dus gewonnen uit goed beheerde bossen. Daarnaast is het hout ovengedroogd, geen onnodige rookvorming dus. Van pallet tot brandhout, verantwoord stoken!

We weten bij Welkoop veel over het genieten in je tuin. Of je nu een tuinmeubel zoekt om op te zitten of een grill om lekker te barbecueën, we hebben voor iedere binnen- en buitenliefhebber iets moois! Lees hier alles voor een tuin waarin je echt kunt genieten.