Ledervet

Producten die van leer zijn gemaakt hebben regelmatig verzorging nodig. Leer is een natuurlijk product en droogt uit naarmate de tijd vordert. Hou het leer soepel met ledervet. Zo kun je langer genieten van jouw lederwaren en zien ze er mooier uit. Er bestaan verschillende onderhoudsproducten die je kunt gebruiken zodat er altijd een bij jouw situatie past. Welkoop biedt diverse onderhoudsproducten aan om leer te verzorgen. Wil je graag weten welke het beste bij jouw situatie past? Kom langs in de winkel en ontvang gratis advies van een van de medewerkers. Door de vele locaties is er altijd een Welkoop bij jou in de buurt. Shop je liever online? Bestel dan gemakkelijk jouw product in de webshop. Die bezorgen we thuis en dat is vanaf €40 al geheel gratis. 

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten ledervet voor het onderhoud van jouw producten

Voor de ruitersport gebruik je verschillende zaken zoals een zadel, hoofdstel, laarzen en andere benodigdheden. Onderhoud de lederwaren met ledervet. Hiermee verleng je de levensduur van je lederwaren. Er zijn verschillende soorten ledervet die je kunt gebruiken. Hieronder staan alle onderhoudsproducten op een rijtje:

  • Lederdressing: reinigt en voedt het product en herstelt de oorspronkelijke glans. Dit onderhoudsmiddel is verkrijgbaar met een handige spuitdop en in een fles met afsluitende dop. 
  • Lederolie: een blanke olie die lederwaren weer doet stralen. De lederolie geeft een voedende werking aan uitgedroogde lederwaren. 
  • Lederspray: reinigt het product grondig doordat er vloeibare zeep in is verwerkt. Door de spuitkop is de lederspray gemakkelijk te gebruiken. 
  • Zadelzeep: voor de reiniging van je lederwaren. Dit product is speciaal ontwikkeld voor lederwaar en tast het niet aan. De zadelzeep onderhoud je leder in topconditie. Dit onderhoudsproduct is in zowel een spray als in een fles met afsluitende dop te verkrijgen.
  • Ledergel: houdt jouw lederwaren soepel en waterafstotend. De ledergel is zuinig in gebruik omdat de gel vrij dik is van substantie. De gel geeft een fijne glans aan de lederwaren. 
  • Ledervet: verleng de levensduur van je lederwaren met leervet. Dit onderhoudsproduct houdt de lederwaren soepel en maakt ze waterafstotend. Het leervet is in zowel een blanke als gekleurde vorm te verkrijgen. 

De juiste ledervet voor jouw lederwaren 

De keuze voor het juiste ledervet ligt aan de lederwaren waarop je het vet wilt toepassen. Het belangrijkste is de kleur van het product. Als het product licht van kleur is, is het niet verstandig om vet te gebruiken die donker is van kleur. Een kleurverandering door vet kan niet worden hersteld. Let daardoor goed op welke kleur je koopt. 

Ben je benieuwd hoe jij het beste jouw beenbescherming, zadeldeken, teugels of andere lederwaren kan onderhouden? Kom langs in de winkel van Welkoop. De medewerkers staan voor je klaar met professioneel advies. Of kijk eens rond op onze webshop bij de ruiteruitrusting en het onderhoud voor meer informatie.