Vetbollen

Met een vette traktatie in de vorm van vetbollen doe je elke vogel een plezier. Een vetbol is een goede energiebron en dat extraatje kunnen vogels in de herfst en winter wel gebruiken. Bij Welkoop kun je verschillende vetbollen voor vogels kopen. Naast de bekende vetbollen met en zonder netje, hebben we vette extraatjes zoals gevulde dennenappels of kokosnoten. En wat dacht je van vetblokken met de smaak van bosvruchten, meelwormen of insecten? Eén ding is zeker: de vogels zullen je tuin maar wat graag bezoeken.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vetbollen voor de vogel

Tuinvogels trakteer je op voedzaam vogelvoer met vetbollen. Deze bollen met vetten, zaden en granen zijn zeer calorierijk en dus een goede energiebron. Dat is precies wat vogels in de herfst en winter nodig hebben! Want wist je dat er vogelsoorten zijn die in een barre winternacht tien procent van hun eigen gewicht verliezen? Met een vetbol geef je vogels de gelegenheid om overdag hun vetreserves aan te vullen.

Een kwalitatieve vetbol blijft in de winter, ook bij vrieskou, zacht genoeg. En door het hoge vetgehalte zijn de bollen waterafstotend, waardoor ze ook tijdens een regenachtige periode goed blijven. Vetbolletjes voor vogels kun je ook in het voorjaar of de zomer ophangen, maar hang ze dan wel in de schaduw.

Vetbollen kopen bij Welkoop

Bij Welkoop hebben we vetbollen voor vogels van Vogelbescherming Nederland en ons eigen Welkoop-merk. Ze zijn er met netje en zonder netje. Van ons eigen merk kun je een doos met wel vijftig vetbollen kopen, of een bewaaremmer met dertig stuks. Hiermee heb je jouw tuin een groot deel van het jaar voorzien van voedzaam vogelvoer.

Naast de welbekende vetbollen waar een vogel van kan genieten, vind je bij Welkoop ook andere vette traktaties. Zoals vetblokken met verschillende smaken: bosvruchten, insecten, pinda, meelworm. Of dennenappels die zijn gevuld met een pindakaasmengsel of kokosnoten gevuld met vogelzaad en vet. Of een reuze vetbol of vetstaaf aan een ophangkoord van kokos. Deze natuurlijke lekkernijen zijn niet alleen vet en gezond voor vogels, maar staan ook ‘vet’ goed in je tuin!

Houders voor vetbollen

De vetbollen in een netje hang je makkelijk op aan een boomtak, schutting, haakje, de balkonreling of in een voederhuisje. Maar ook heb je bollen zonder netje. Het voordeel van deze ‘kale’ vetbollen is dat je geen afval hebt. Ook zijn deze vetbollen veiliger voor een vogel; er is geen risico op verstrikt raken. Je legt ze in een voederhuisje of op een voedertafel. Nadeel is dat een grote vogel de vetbollen nog weleens wil meepikken – in z’n geheel. Om dit te voorkomen, kun je de vetbolletjes in een vetbollenhouder doen die je weer ergens in je tuin kunt hangen.