Konijnenrennen

Een konijnenren buiten wordt ook wel een buitenren genoemd. Ze zijn ideaal om jouw konijn in de tuin lekker rond te laten hupsen en rennen. Het geeft ze net dat beetje extra vrijheid die ze soms nodig hebben. Konijnen zijn namelijk ontzettend actieve dieren en hebben veel beweging en ruimte nodig. Een buitenren is dan een uitkomst. Ben je op zoek naar de beste konijnenren voor jouw konijn(en)? Bekijk dan hieronder ons aanbod.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Konijnenren voor buiten kopen

Als baasje wil je natuurlijk het beste is voor je lieve huisdier. Bij Welkoop hebben we konijnenrennen in verschillende soorten en maten. Een konijnenren kan worden gebruikt als uitbreiding van het al bestaande konijnenhok. Bij Welkoop hebben we zelfs konijnenhokken die al voorzien zijn van een konijnenren met dak. De buitenren is dan een verlenging van het konijnenhok. Zo kan het konijn bij regen lekker schuilen in het konijnenhok en bij mooi weer rondhuppelen in de konijnenren met dak. 

Daarnaast hebben we buitenrennen in de vorm van een mobiel draadhek. Deze zijn erg makkelijk neer te zetten en te vervormen. Je zet deze konijnenren vast met stalen pinnen in de grond. Zo voorkom je dat je konijn zich een weg naar de vrijheid kan graven. De buitenren voor je konijn is niet om ze op te sluiten, maar om ze te beschermen! 

De buitenren voor je konijn is ook geschikt om binnen te gebruiken. Deze zou bijvoorbeeld als uitbreiding van de konijnenkooi kunnen worden gebruikt. Konijnenkooien zijn ideale verblijfplaatsen als jij jouw konijn binnen wilt houden. 

Welke ondergrond

Buitenrennen kun je eigenlijk overal wel neerzetten. Bedenk van tevoren goed waar je de  konijnenren buiten gaat plaatsen. Hieronder staan twee opties die wij aanraden:

  • Gras: dit lijkt de perfecte ondergrond, want het is lekker zacht en konijnen kunnen er lekker op spelen. Houd er rekening mee dat je na een poosje de buitenren wel moet verplaatsen. Konijnen houden namelijk van graven en het gras zal snel slijten door het spelen van het konijn.
  • Stenen: een iets minder comfortabele optie zou je denken, maar voor het konijn is dit geen probleem. Het konijn kan zich hier geen weg uitgraven en het is gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is het voordeel dat de nagels van konijnen sneller slijten op stenen, zo hoef je ze zelf minder vaak te knippen.

Ben jij van plan om nog naast jouw konijn, nog meer knaagdieren als huisdier te nemen? Wij helpen jou en je (toekomstige) knaagdier graag. Bekijk daarom eens ons assortiment aan knaagdierkooien via onze webshop. Of kom langs in één van onze vele winkels voor advies. Bestel jij jouw producten liever online? Bekijk dan al onze konijnenrennen op onze webshop. Jouw bestelling wordt bij jou thuisbezorgd en vanaf €40 betaal je geen verzendkosten.