Eekhoornvoer

Iedereen wil toch eekhoorns in de tuin? Deze schattige diertjes met hun prachtige staart zijn een genot om naar te kijken. Het is mogelijk om ze te lokken, maar dan moet je wel het juiste eekhoornvoer kopen. Wist je dat een eekhoorn dagelijks vijf procent van zijn eigen lichaamsgewicht eet? Daarom hebben wij samen met de Eekhoornstichting CJ Wildlife speciaal eekhoornvoer ontwikkeld. Om eekhoorns het hele jaar te kunnen voeren. Ook verkopen wij ons eigen Welkoop eekhoornvoer. Bekijk hieronder al onze producten waarmee je eekhoorns naar jouw tuin kunt lokken! 

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vijf tips om eekhoorns je tuin in te lokken

Eekhoorns zijn een lust voor het oog. Bij Welkoop begrijpen wij als geen ander waarom je ze in de tuin zou willen hebben. Niet voor niets zijn wij opnieuw de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Maar hoe lok je die leuke beestjes nou je tuin in? Wij geven je vijf tips!

Zorg voor een veilige omgeving

Eekhoorns leven normaal gesproken in het bos. Een tuin met veel bomen en struiken komt hier dus het dichtst bij in de buurt. Eekhoorns willen zich kunnen verstoppen, op onderzoek uitgaan en hun eten verbergen. Met rommelige hoekjes, bladeren en takken geven we ze de veiligheid die ze nodig hebben om rustig naar eekhoornvoer te zoeken. 

Voer ze met eekhoornvoer

Over eekhoornvoer gesproken: in de natuur voeden eekhoorns zich van planten en bomen. Maar jij kunt ze ook voeren met ons Welkoop eekhoornvoer! Dit kun je gewoon online bij ons bestellen. Vanaf een bestelbedrag van € 40 betalen wij de verzendkosten. Eekhoorns voeren was nog nooit zo makkelijk. 

Gebruik een voederhuisje

Eekhoorns willen lekker rustig kunnen eten. Je kunt op een rustige plek in je tuin wat eekhoornvoer neerleggen. Maar je kunt het eekhoornvoer ook in een voederhuisje doen! In een voederhuisje wordt de eekhoorn namelijk uitgedaagd om bij het eekhoornvoer te komen. Hij moet eerst het deksel optillen voordat hij bij zijn maaltje kan. 

Vul een bakje met water

Naast dat een eekhoorn veel voedsel eet, heeft ‘ie ook voldoende drinkwater nodig. Wil je het de eekhoorns in je tuin zo aangenaam mogelijk maken? Zet dan een bakje met water dicht bij een boom. Dan kunnen ze na het drinken gauw naar een veilige plek.

Gebruik een nestkast

In de natuur maken eekhoorns hun nesten hoog in de boom. Minstens vijf meter boven de grond. Deze maken ze van materialen uit de natuur. Maar sommige eekhoorns nestelen zich ook in boomholtes, vogelnestjes of nestkasten.

Als jij eekhoorns in je tuin wilt, is een nestkast dus een goed idee! Gun je ze echt een comfortabel verblijf? Vul de nestkast dan alvast met gras, mos of wol. De eekhoorn zal je dankbaar zijn.

Wil je meer informatie over eekhoornvoedsel? Lees dan ons blog over eekhoorns of kom naar één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kun je daar ook het eekhoornvoer kopen. Welkoop. Weet wat te doen.