Halstertouwen

Een halstertouw voor een paard mag niet ontbreken in de collectie van een paardeneigenaar. Zelfs wanneer je geen ruitersport beoefent, is een halstertouw noodzakelijk. Hiermee begeleid je een paard gemakkelijk van de stal naar de weide of naar de trailer en zet je een paard er makkelijk mee vast. Welkoop biedt verschillende soorten halstertouwen aan. Kom langs in een van de vele Welkoop winkels of bekijk het aanbod in de webshop. Ben je benieuwd welk product het beste bij jou past? Onze medewerkers staan voor je klaar in de winkel met passend advies. Als je liever online shopt, vind je het hele aanbod in de webshop. We bezorgen je favoriete product gratis vanaf €40.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Momenten waarbij je een halstertouw voor een paard gebruikt

Een halstertouw gebruik je op verschillende momenten. Houdt het paard onder controle door een halster met een touw te combineren. Twijfel je nog of je dit product nodig hebt? Bij de volgende momenten is het fijn een halstertouw te gebruiken:

  • Verplaatsing van de stal naar de weide
  • Tijdens transport in de trailer 
  • Bij de verzorging waar het paard vaststaat aan de muur
  • Tijdens een behandeling bij een hoefsmid of paardentandarts

Een halstertouw met een paniekhaak of een musketon

De halstertouwen van Welkoop zijn beschikbaar in verschillende lengtes, materialen, kleuren en met twee soorten haken. Een halstertouw met een paniekhaak is speciaal ontworpen voor situaties waarbij je snel moet handelen. Een paard dat aan het touw trekt, kan gemakkelijk worden vrijgelaten door de speciale haak. Dit soort situaties komen voor als het paard schrikt of minder goed luistert naar de begeleider. Trek in een gevaarlijke situatie aan de haak die door het speciale systeem direct losschiet. 

Bevestig een musketon haak door de pin naar beneden te trekken en los te laten als de haak rondom de ring zit. De haak blijft vastzitten als het paard aan het touw trekt. Ben je op zoek naar een stevige haak? Dan is de musketon variant een ideale keuze. 

De verschillende maten en materialen halstertouwen 

Een halstertouw van 2 meter is de meest voorkomende variant. Deze lengte biedt voldoende ruimte om het paard op een veilige afstand naast je te laten lopen. Daarnaast kan je het touw in beide handen vastpakken wat extra controle geeft. Wil je graag een passende set? Kies dan voor een paarden halster met touw in de webshop of de Welkoop winkel. Daar vind je het gehele aanbod halsters en halstertouwen met onder andere halsters, voerbakken en andere stalbenodigdheden