Maiszaden

Maïs staat vaak op tafel en wordt dan ook vaak gebruikt in gerechten. Je kunt het verwerken in warme gerechten, in een salade of gewoon als bijgerecht. Je kunt de maïs ook rechtstreeks van de kolf eten. Daarnaast wordt het vaak gebruikt bij Mexicaanse gerechten. En uiteraard kun je hier ook je eigen popcorn van maken! Maïs is een populair product, omdat het een erg milde en zoetige smaak heeft. Het is gezond en heeft bovendien een lekker knapperige bite. Ben jij geïnteresseerd om zelf je eigen maïs te kweken? Met de maiszaden van Welkoop maak je al een goed begin!

Bekijk ook Groentezaden | Peperzaden | Paprikazaden

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Maiszaden zelf kweken

Het maiszaad van Welkoop is erg eenvoudig in gebruik. Je eigen maïs kweken is veel leuker dan maïs in de supermarkt kopen. Je zelfgekweekte mais smaakt ook veel lekkerder dan maïs uit de supermarkt. Omdat het uit eigen tuin komt en jij er veel liefde in hebt gestopt. Daarnaast is maïs van maiszaden stukken goedkoper dan wanneer je het in de supermarkt zou kopen. Een win-winsituatie, dus! Maar hoe gebruik je dit maiszaad? 

  • Maïsplanten kunnen hoog worden. Wees hierop voorbereid door ze op den duur te ondersteunen met bijvoorbeeld bamboestokken.
  • De zaden van maïs komen laat op gang. Geef het dus niet te snel op als je op korte termijn geen resultaten ziet!
  • Maïs is van oorsprong een tropische plant. Maiszaden plant je dan ook vanaf mei. Binnen kun je ze wel al eerder planten, namelijk in april. Plant de maiszaden op een zonnige plek!
  • Graaf een gat van ongeveer 5 centimeter diep in de grond. Per gat kun je twee tot drie zaden van maïs plaatsen. Aangezien maisplanten hoog worden, zet je ze ongeveer 15 centimeter uit elkaar.
  • Maiszaden doen het erg goed in bemeste potgrond of compost. Tijdens het groeien kun je ze nog wat extra mest toedienen. 

De maïs is eetbaar als de korrels van de maisplant lichtgeel tot donkergeel zijn. Oogst je ze te vroeg? Dan zijn de korrels zacht. Oogst je te laat? Dan zijn de korrels hard. Controleer ze dus regelmatig!

Maiszaden kopen bij Welkoop

Maiszaden kopen doe je gewoon bij Welkoop! Bekijk alle groentezaden op onze webshop. De bestelling wordt thuisbezorgd. Dit is vanaf € 40,- al gratis. Kom jij liever eerst kijken wat voor zaden Welkoop allemaal heeft? Kom dan langs in één van onze vele winkels. Onze medewerkers staan voor je klaar met professioneel advies.