Warmtelampen

Zodra er kuikens geboren zijn, moeten ze warm worden gehouden. Het is voor kuikentjes ontzettend belangrijk, voornamelijk in de eerste levensfase, zodat ze op temperatuur blijven. Wanneer je kuikens groot wil brengen zonder een moederkip zullen de kuikens warmte nodig hebben, maar ook als de moederkip niet altijd in de buurt is, zal het kuiken extra warmte verlangen. Een warmtelamp is daarvoor erg geschikt. Door het gebruik van een externe warmtelamp kun je dit ‘moederkip gevoel’ nabootsen voor het kuiken. 


Bekijk ook: Kip & Pluimvee | Broeden | Broedmachines

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Warmtelamp kopen bij Welkoop

Wat moet je weten bij het kopen van een warmte lamp? Wij zetten dit voor je op een rijtje. Het is erg afhankelijk van het doel van de warmtelamp om te beslissen welke het meest geschikt is voor jou. Je kunt hierbij vragen bedenken als, hoeveel kuikens wil je onder de warmte lamp zetten? Hoeveel Watt heb je nodig voor de warmte lamp? En hoe warm moet de warmtelamp voor kuikens worden? 

Warmtelamp kuikens

Wanneer je kuikens onder een warmtelamp  wilt plaatsen, is het goed om af te wegen of je enkel warmte of ook licht voor hen zou willen. Niet iedere lamp geeft zowel licht als warmte af. Een warmte lamp voor kuikens heeft daarnaast diverse capaciteitsmogelijkheden. Voor 10 tot 15 kuikens heb je ongeveer 60 Watt nodig, terwijl je voor 15 tot 25 kuikens beter een lamp van 100 Watt kunt gebruiken. Tussen de 25 en 35 kuikens raden we een warmtelamp van 150 Watt aan en tot 50 kuikens kun je het beste kiezen voor 250 Watt.

Warmtelamp kippenhok

Klassieke kippenhokken hebben niet vanzelfsprekend een warmte lamp in het hok. Op basis van het gedrag wat kuikens vertonen kun je kijken of de warmtelamp de juiste hoogte heeft. Op het moment dat de kuikens dicht tegen elkaar aankruipen en hard gaan piepen dan weet je dat de lamp te hoog hangt. Waarbij het tegenovergestelde, als de kuikens zover mogelijk van de lamp  gaan afzitten de lamp weer te laag hangt. Het meest ideale is dat de kuikens van blijdschap door het hok bewegen. Dan weet je dat de lamp de juiste hoogte en temperatuur heeft.

Wil je meer weten over warmtelampen voor kuikens, neem dan contact op met een van onze specialisten of kom langs in één van onze winkels voor advies op maat.

Infrarood warmtelamp

Warmtelampen zijn in verschillende soorten materialen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld voor een infrarood warmtelamp kiezen. Infrarood warmtelampen zijn erg geschikt voor het grootbrengen van kuikens, met een witte of rode warmtelamp. Je kunt het best kiezen voor twee2 infrarood warmtelampen, zodat wanneer er één warmtelamp uitvalt, de temperatuur niet plotseling drastisch daalt. Hiermee zorg je ervoor dat de kuikens het niet koud krijgen.  

Heb je een warmtelamp op het oog? Warmte lampen bij Welkoop worden gratis bezorgd vanaf een bestellingswaarde van €40,-.